Hülye kérdés! A lángosárusoknál a fokhagyma miben ázik?
Lángost szeretnék sütni egy családi összejövetelre, úgy gondoltam tennék ki az asztalra tejfölt, reszelt sajtot, fokhagymát. Nade a préselt fokhagymát hogyan? Az árusoknál ázik valamiben, de mi is a az a valami?:)
Tegyek még ki valamit az asztalra, vagy sem, ezek mellé? Persze són kívül:)
süthetsz töltöttet is : sonka ,sajt ,ananász , vagy bármi más : pl darált húsos ragú , chillis babos
rakhatsz ki piritott hagymát is
Ami még nagyon finom ha tejfölbe chilli pelyet keversz
a fokhagymát vízbe áztatják : azért ,hogy minél jobban ki jöjjön az íze elző nap csináld meg : 3dl vizbe 4-6 fokhagyma gerzedet nyomj.
Az árusoknál vízben ázik!
Mi itthon egy kis étolajba tesszük a fokhagymát és azzal kenjük meg a lángost!
Én kétféle tejfölt teszek ki: fokhagymásat, ill. picit megsózottat. Sajnos nem mindenki bírja elviselni még így sem a fokhagyma szagát:( Én inkább a tejfölbe tenném, mint vízbe.Családi vacsora csak nem olyan,mint a nagyüzemi, ahol nem oldhatják meg másként.
Lehet, hogy más nem, de én pl. majonézt szeretek rajta.
"Családi vacsora csak nem olyan,mint a nagyüzemi, ahol nem oldhatják meg másként. "
Nem a "nagyüzem" miatt van vízben a fokhagyma, hanem azért, mert úgy finom! A tejfölben az életben nem fog kijönni az íze csak teljesen elveszi a tejföl a fokhagymaízt. Hülyeség!!
Akkor vízben, vagy olívaolajban érdemes kitenni?
Az ötleteket köszönöm, elfelejtettem említeni, hogy húst nem eszünk, így az kiesik. A ketchup furcsa, de adok neki egy esélyt, a pirított hagyma is jól hangzik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!