Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyi 33 dkg fokhagyma?

Mennyi 33 dkg fokhagyma?

Figyelt kérdés
Tudnátok nekem segíteni? Nincs még konyhai mérlegem, és nem tudom megmérni a hagymát.
2013. jan. 14. 12:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát ez fokhagymafüggő.

Gerezdenként olyan 2-7 gramm között változik a súlyuk, tehát egy kis nyeszlett gerezd az kb. 2-3, egy normál az 5, egy szép nagy pedig 7 gramm körül van. Így talán ki tudod számolni!

2013. jan. 14. 13:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Megmértem neked: két fej (kb tyúktojás átméröjü) 100 g, azaz 10 dkg.
2013. jan. 14. 13:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom elég segítség e: megmértem egy 5 cm átmérőjű, 3 cm magas fejet, 40 g. Tehát 8,25 ilyen fej 33 dkg.

Egyébként volt már, hogy úgy mértem, hogy egy könnyű műanyag tálca közepe alá fakanál-nyelet tettem és az egyik oldalra ismert tömegű termékeket pakoltam és egyensúly kellett.

2013. jan. 14. 13:08
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :D
2013. jan. 14. 13:10
 5/5 anonim ***** válasza:
én is két közepes, száraz fejet vettem a minap, kilenc deka volt a kettő. vagyis valóban 4-5 dekás lehet egy közepes méretű.
2013. jan. 14. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!