Lehet fokhagyma nélkül is uborkasalátát csinálni?
Lehetni lehet, csak azzal pont az uborkasaláta jellegéről mondasz le, és tejfölös uborka lesz belőle.
A fokhagymát esetleg medvehagymával /ha van a mélyhűtőbe/ lehet helyettesíteni.
Persze simán kihagyhatod.
Tehetsz bele póréhagymát,paprika karikát is.
Ha olaszosra csinálod, akkor igen.
Olíva olaj, ecet (esetleg 2-3 féle), mustár, zöld fűszerek ízlés szerint, esetleg majonéz (így már nem olaszos, de finom), feta sajt. És lehet ugyanezt még paradicsommal bővíteni (úgy már talán görögös?).
Na mindegy, én nem vagyok recepthű, ami a kezembe akad, abból csinálom a salátát, addig kevergetem a szószt, míg nagyon ízlik, aztán mehet rá a kockára vágott uborkára (háját érdemes lehámozni, de nem muszáj)
Ja, a hagyományos magyaros ubisaláta tényleg nincs meg fokhagyma nélkül, ezzel én is egyet értek! :o)
5
Lehet. Én sem mindig teszek bele. Sőt tejfölt sem. Csak sózom, ha levet enged, akkor azt öntöm a cukorral elkevert ecethez. És kész.
Helyettesíteni nem lehet semmivel, mert annak nem fokhagyma íze lesz, de rakhatsz hozzá őrölt pirospaprikát, borsot és snidlinget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!