Van valami különbség a között hogy hidegen eszem meg az ételt vagy melegen? - a kulináris élmények különbségétől eltekintve természetesen.
Egyrészt bizonyos táplálékok felszívódásának sebessége függ az elfogyasztási hőmérsékletüktől. Például sport közben számít, hogy milyen gyorsan szívódik fel a gyomorból a víz, és ez függ attól, hogy hány fokos volt, mikor megittad (de nem tudom, hogy a hideg a jó ilyen szempontból, vagy a meleg).
Az összeálló zsírral is lehet probléma. A zsíros kenyér esetén azért nincs, mert ott a kenyér segít feldarabolni a zsírt. A leves levével a zsír nem elegyedik, ha a hideg zsír összeáll, az tényleg nehezítheti az emésztést. Mellesleg nekem a szám falára is fel szokott tapadni ilyenkor belülről, ami szintén zavaró evés közben.
Ennél többet nem tudok, de ez alapján én valószínűsítem, hogy könnyebb a kellemes hőmérsékletű ételt megemészteni, mint a hideget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!