Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van valami különbség a között...

Van valami különbség a között hogy hidegen eszem meg az ételt vagy melegen? - a kulináris élmények különbségétől eltekintve természetesen.

Figyelt kérdés
Tehát a szervezet ugyanúgy reagál egy hideg kajára mint ugyanarra a meleg kajára? Csak mert akkor ezentúl nem melegítek kaját?

2013. aug. 27. 20:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Egyrészt bizonyos táplálékok felszívódásának sebessége függ az elfogyasztási hőmérsékletüktől. Például sport közben számít, hogy milyen gyorsan szívódik fel a gyomorból a víz, és ez függ attól, hogy hány fokos volt, mikor megittad (de nem tudom, hogy a hideg a jó ilyen szempontból, vagy a meleg).

Az összeálló zsírral is lehet probléma. A zsíros kenyér esetén azért nincs, mert ott a kenyér segít feldarabolni a zsírt. A leves levével a zsír nem elegyedik, ha a hideg zsír összeáll, az tényleg nehezítheti az emésztést. Mellesleg nekem a szám falára is fel szokott tapadni ilyenkor belülről, ami szintén zavaró evés közben.

Ennél többet nem tudok, de ez alapján én valószínűsítem, hogy könnyebb a kellemes hőmérsékletű ételt megemészteni, mint a hideget.

2013. aug. 27. 22:02
 12/12 A kérdező kommentje:
Hát lehet, de ha az élményfaktort kivesszük, akkor minimális a különbség. Hogy a zsír halmazállapota milyen, vagy milyen az elosztása az ételben nekem édesmindegy. A mennyiség úgyis adott. Szóval ezentúl ezen a kis áramon fogok spórolni amit melegítésre szánék. 30 év mulva veszek belőle egy új mikrót :DD
2013. aug. 27. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!