Mi tartja távol a muslincákat?
A konyhában lezárt edényben van a bioszemét, csak egyszer tudom kivinni naponta eldobni, és amióta kisbabám van, ált. nem azonnal főzés után.
Napi egyszer tisztítok (általános lemosós vízzel) mindent. Mégis sok kis apró bogár repked arrafelé, azt hiszem muslincának mondják. Mi riasztja el őket? Van valami háziszer esetleg?
Az almát, amit kislányom apránként eszik meg, alufoliába becsomagoltam, amit lehet, hűtőben tárolok, mégis, pedig szerintem nincs semmi amire oda mennének.
Amúgy meg valahol a gyümölcsöt is kell tárolni, és igyekszem azt azonnal kidobni, ha a romlás jeleit mutatja, mégis.
Láttam, volt már ilyen kérdés, de hátha valaki tud valami újabbat, ha lehet, házi praktikát rá, az kérem írja meg.
Itt irtam tegnap vegyszermentes ötletet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__471392..
A biohulladékot jól záródó dobozban tartsad, az almát meg elöször folpakba csomagold, mert az alufoliát a savak oldják picit és a babádnak nem tesz jót. A gyümölcsöt is tartsd lehetöleg letakarva - egy textilpelenkával nagyon jól le lehet boritani, akkor szellözik, ne a muslincák nem tudnak átmenni rajta.
Egész nap csak darab muslinca tévedt az ecetes-mosószeres vizembe! Mellette hemzsegnek.
Miért? Akinek bevált: mit kellett volna máshogy?
Mégegyszer áttöröltem mindent mosószeres vízzel. Milyen mosószer kell bele? Az edénymosogatószerből tettem.
Én rendes mosogatószert szoktam beletenni, eddig müködött.
Csak kevés ecet kell, és kevés mosogatószer.
Az is lehet a baj, ha túl sok benne az ecet és a vegyszer? Mert árgusan lesve az eredményt, ami csak-csak elmaradt, közben jobban utánaöntöztem...
Sajnos nincs időm kisbaba mellett túl sokat "vadászni" porszívóval, de köszi az ötletet, majd egyszer.
Közben a hoxán olvastam ugyanezt a víz-ecet-mosószert, hozzátéve, hogy a mosószertől döglenek meg, tehát valami jó erőset kellene. (Nekem a frosch bio van, csak nem ez a gond?) Itt azt is írták, hogy alufóliával le kell takarni az edényt, vagyis itt duncosüveget írtak, amit apró lyukakkal kilyukasztani. Komoly csapda :))... Ma éjszaka ezt csinálom.
Ha túl tömény, akkor nem "izlik" a muslincáknak, kicsit higitsd fel.
Egyébként attól döglenek, meg, hogy a mosogatószertöl csökken a viz felületi feszültsége és nem tartja meg a muslincát és igy belefullad a lébe.
A lyukas alufolia nem rossz ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!