Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » SZtapacska szaggatáskor egy...

SZtapacska szaggatáskor egy csomo reszelt krumpli szétmegy a föző vizben elég macsinka lesz mi az oka?

Figyelt kérdés
2009. okt. 18. 17:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy rossz a tészta állaga, nem elég sűrű. Nekem sohasem megy szét a tészta főzés közben. Igaz, tojást is teszek bele mindig, legalább egyet, az összetartja a tésztát.
2009. okt. 18. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 igabcsy ***** válasza:

kb. fele annyi lisztet kell használni, mint a krumpli súlya. És tojást én is szoktam tenni bele.

(még a régi krumlihoz is, az újkrumlihoz pedig még többet is)

Nekem sem szokott szétmenni.

2009. okt. 18. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Próbáld a krumplit nagyon sűrű lyukú reszelőn átreszelni, akkor jobban összeáll a tészta. Annyi lisztet tegyél a krumplihoz, amennyit felvesz, tegyél bele 1-2 tojást, az is összetartja. Szaggatáskor nembaj,h olyan sűrű lesz a tésztalé, nem is kell lecsepegtetni, mert akkor szaftosabb marad.
2009. okt. 28. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!