Miért olajos az otthon sütött krumpli? és puha is, nem olyan mint egyes helyeken?
Más helyen szalmakrumpli sütőpen sütik a krumplit és azzal eltudod csepegtetni.
Akkor lesz "nem puha" hanem ropogós ha: a tepsidbe teszel sok sok olajat, jól feltöltöd, a krumplit jól jól megtörölgeted h ne legyen vizes, az olajat megvárod, hogy jól felforrosodjon és akkor beleteszed a krumplit, közepes lánggal, hát inkább a nagy lánghoz legyen közel...és addig nem forgatod amig nem látod h jó ropogós az alja. Persze annyi olajat tegyél hogy lepje el a krumplit.
Nekem ezzel a módszerrel nem lesz puha..sőt néha olyan ropogós, hogy alig tudom megenni..:))
Jajj istenem ti "magyarok". Tepsit azt nem arra értettem amiben a süteményeket sütöd, hanem akkor irjam úgy..hogy "nagy lábasba"??? Igy érthetőbb?? Abba a "valamibe" amibe sütöd a tükörtojásokat is. Bocsánat..ökörszem:))
Na szóval sok olaj, nagy lángon.
Forró olaj nagyon fontos,föleg ha mélyhüttös krumplit sütünk mert az vissza hüti az olajat.
Az én tippem: ha úgy látod,hogy félig sült,konyhai papirra szedd ki,és mikor az utolsó darabot is kiszedted
tedd vissza tovább sütni,míg teljesen kész.
2-réteg papírra szedd ki ha kész.(nem lesz szottyos).
Nem kell ez a sok flanc,én rábízom a nejemre, és mindíg
olajmentes, ropogós!
13.05!
Azt úgy mondják, hogy SERPENYŐ! ;-)
Üdv:
Kazinczy
:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!