Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért olajos az otthon sütött...

Miért olajos az otthon sütött krumpli? és puha is, nem olyan mint egyes helyeken?

Figyelt kérdés
2010. febr. 12. 11:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Más helyen szalmakrumpli sütőpen sütik a krumplit és azzal eltudod csepegtetni.

Akkor lesz "nem puha" hanem ropogós ha: a tepsidbe teszel sok sok olajat, jól feltöltöd, a krumplit jól jól megtörölgeted h ne legyen vizes, az olajat megvárod, hogy jól felforrosodjon és akkor beleteszed a krumplit, közepes lánggal, hát inkább a nagy lánghoz legyen közel...és addig nem forgatod amig nem látod h jó ropogós az alja. Persze annyi olajat tegyél hogy lepje el a krumplit.

Nekem ezzel a módszerrel nem lesz puha..sőt néha olyan ropogós, hogy alig tudom megenni..:))

2010. febr. 12. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
igen..ez azt jelenti, hogy a sütőbe is teszed? vagy csak tepsibe, de lángon?
2010. febr. 12. 12:23
 3/11 anonim ***** válasza:
Minek kellene tepsibe tenni? Nagy lábasban könnyebb sütni mert magasabb a pereme és lángra kell tenni mert ott könyebb szabályozni.Forró legyen az olaj hogy rögtön buborékoljon amint bele teszed a krumplit.
2010. febr. 12. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Jajj istenem ti "magyarok". Tepsit azt nem arra értettem amiben a süteményeket sütöd, hanem akkor irjam úgy..hogy "nagy lábasba"??? Igy érthetőbb?? Abba a "valamibe" amibe sütöd a tükörtojásokat is. Bocsánat..ökörszem:))

Na szóval sok olaj, nagy lángon.

2010. febr. 12. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
A krumplit mindig forró olajba kell beledobni, nagy lángon sütni és ha megsült, azonnal szűrőn lecsepegtetni (ha csak papírtörlőre szeded, az kevés, attól még elázik). Így nem szívja meg magát olajjal és ropogós marad. Minél magasabb falú edényben sütöd, annál kevésbé fog kifröcskölni az olaj.
2010. febr. 12. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az a fontos, hogy az olaj forró legyen és csak annyi krumplit szabad beletenni, hogy ne hütse le - azaz továbbra is forrjon az olaj. Ha lehül, akkor megszivja magát a krumpli, puha lesz és többé nem lehet segiteni rajta.
2010. febr. 12. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Forró olaj nagyon fontos,föleg ha mélyhüttös krumplit sütünk mert az vissza hüti az olajat.

Az én tippem: ha úgy látod,hogy félig sült,konyhai papirra szedd ki,és mikor az utolsó darabot is kiszedted

tedd vissza tovább sütni,míg teljesen kész.

2-réteg papírra szedd ki ha kész.(nem lesz szottyos).

2010. febr. 14. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
93%

Nem kell ez a sok flanc,én rábízom a nejemre, és mindíg

olajmentes, ropogós!

2010. febr. 15. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
Mielőtt bedobod a forró olajba, leitatod róla a vizet, sőt, még meg is sózod picit, amitől még jobban vizet veszít, meg akkor nem is kell majd utánasózni. Nekem be szokott válni!
2010. febr. 19. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

13.05!

Azt úgy mondják, hogy SERPENYŐ! ;-)


Üdv:

Kazinczy

:-)))

2010. febr. 19. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!