Mennyi vizet szoktatok önteni a rizsához ha főzitek?
Kb 40 deka rizst megmosol, és lecsöpögteted.
Egy evőkanál zsírt olvasztasz és beleteszed a rizst, és megpirítod egy kissé. Dupla mennyiségű vízzel (8 deci)felengeded. Sózod, kb egy kiskanál só egy kiskanál vegeta, ezzel átforralod kb 2 percig. Tehetsz a közepére egy megpucolt kis vöröshagymát, és utána lefedve beteszed a sütőbe és kis lángon kb 15 percig sütöd. Aztán elzárod és kb 10 percig bennhagyod. Kiveszed és kész a szép pergős rizs. Ha a forralás után a sütő előtt teszel bele zöldborsót a tetejére, akkor kész a rizibizid.
Off: a Pestiek mondhatják, hogy "add oda nekem" helytelenül, vagy tiéd, helyett tiedé. De én nem hívhatom a rizst rizsának, amikor nálunk így szokták? Ez kérem diszkrimináció.
On: 2 csésze rizsához, 4 csésze vizet szoktam adni, legkisebb fokozaton 15 percig párolom.
"Off: a Pestiek mondhatják, hogy "add oda nekem" helytelenül, vagy tiéd, helyett tiedé. De én nem hívhatom a rizst rizsának, amikor nálunk így szokták? Ez kérem diszkrimináció. "
Ez teljesen értelmetlen válasz, a "pesti" hibás nyelvtan ugyanolyan rossz, amint a TE (illetve a kérdező) helytelen szóhasználata. AZ egyik nem mentesíti a másikat, egyformán elitélendö mindkettő.
Szóvan diszkriminációról szó sincs, az csak akkor lenne, ha az a személy, aki kifogásolta a rizsa szót, helyeselné az általad említett nyelvi tévedéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!