Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy fözitek a teát?

Hogy fözitek a teát?

Figyelt kérdés
Nekem valahogy mindig túl ízetlen lesz. Mennyi teafiltert tesztek egy kanna teába? És pontosan hogy készítitek el? Mikor teszitek bele a teafiltert, mennyit, meddig hagyjátok ázni? MIvel ízesítitek a teát?
2010. nov. 5. 20:22
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
89%
Zöld teát csinálok mindig. Felteszek a vizet, majd 2 filternyit bele. Hagyom pár percig ázni, majd 15 db édesítő+ 0,5 cukor, hogy legyen is egy kis íze, fél citromot facsarok bele.
2010. nov. 5. 20:26
 2/23 anonim ***** válasza:
85%
*0,5k KANÁL
2010. nov. 5. 20:26
 3/23 anonim ***** válasza:
89%
2010. nov. 5. 20:31
 4/23 anonim ***** válasza:
89%
egy kannához 2 teafilter kell
2010. nov. 5. 20:33
 5/23 anonim ***** válasza:
89%
Én 3 deci vízre számolok egy filtert és semmivel nem ízesítem, max ha édes ízre vágyom dobok a bögrémbe 1 édesítőt.
2010. nov. 5. 20:35
 6/23 anonim ***** válasza:
72%
Ja, felforralom a vízet vízforralóban, beleöntöm a bögrémbe, bele a filtert és kész.
2010. nov. 5. 20:35
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Elektromos vízforralóban vizet forralok, egy csészébe teszem a filtert, ráöntöm a vizet, és benne hagyom 3-4 percig, ha zöld vagy fekete tea, 8-10 percig, ha gyümölcstea. Ha többen teázunk, akkor mindenki külön filtert kap a teájába. Azért ízetlen a teád, mert a filtert egy csészényi teára találták ki, nem családi adaghoz. Ízesíteni mindenki a sajátját szokta, meg az amúgy is a tea fajtájától függ.
2010. nov. 5. 21:08
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
vízforraló, és csészébe vagy egy filter vagy pedig egy kis teafű. szerintem ha egy kannával csinál az ember abba minimum kell 3 filter hogy rendes íze legyen, de nem tudom, nem szoktam úgy csinálni.
2010. nov. 5. 21:09
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Én teafőzővel csinálom,és csak egy teafiltert teszek bele, kb 3-4 kanál cukor és egy teljes citrom :)
2010. nov. 5. 21:14
 10/23 anonim ***** válasza:
84%

1. Vízforralóval forralok vizet

2. Beleöntöm a vizet egy narancssárga hőálló kancsóba

3. Kicsit hűlni hagyom, 3 percet

4. Teszek bele 8 evőkanál kristálycukrot

5. Teszek bele egy kis citromlevet

6. Elkeverem jól, hogy olvadjon el a cucc

7. Fogok egy mangós-barackos teafiltert (vagy épp ami van itthon), majd belerakom

8. Áztatom áztatom áztatom áztatom áztatom, keverem keverem keverem keverem keverem, lenyomom az aljára lenyomom az aljára lenyomom az aljára

9. Kiveszem a filtert

10. Kinyitom a kukát

11. Bedobom a filtert

12. Visszacsukom a kukát

13. Kitöltöm a teát

14. Iszom a teát

15. Élvezem a teát

Elég részletes lesz, hölgyem/uram? :-D

2010. nov. 5. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!