Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy fözitek a teát?

Hogy fözitek a teát?

Figyelt kérdés
Nekem valahogy mindig túl ízetlen lesz. Mennyi teafiltert tesztek egy kanna teába? És pontosan hogy készítitek el? Mikor teszitek bele a teafiltert, mennyit, meddig hagyjátok ázni? MIvel ízesítitek a teát?
2010. nov. 5. 20:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Én 1 l-ig egy filtert használok, másfél l-hez már kettőt. Fél l-enként 3 db édesítővel számolok, a citrom pedig érzésre megy. :)
2010. nov. 5. 21:22
 12/23 anonim ***** válasza:
Nekünk kb. másfél literes a teafőzőnk. Mindig egyet teszünk bele. Van egy ilyen cukroskanalunk, egy abból kb. másfél púpozott ek. cukor, ebből teszünk a kancsóba ötöt, majd annyi citromlevet, ami pont ellepi, és egy kicsivel többet. Aztán bele a teát. :D
2010. nov. 5. 21:40
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Én egy liter forralt vízhez adok két filter teát,3-4 evőkanál cukrot,és 1 deci citromlevet!A teafüvet nem sokáig áztatom,mert nem szeretem az erős taát..csak addig áztatom,amíg már szép sárgásbarna szine lesz a víznek!:)
2010. nov. 5. 21:41
 14/23 anonim ***** válasza:

Én többféleképpen is szoktam. Otthon van egy 5 literres kannánk. Abban elkezdem forralni a vizet és 3 filtert teszek bele, de azt már az elején, és miután felforrt, hagyom még benne egy darabig. Ez után merőkanállal mérem a cukrot és citromlevet. Kb. 1,5 merőkanál cukor és kicsit több, mint 2 merőkanál clé. Így kicsit citromosabb lesz.

A koliban vízforralóban kb. 1,5 L vizet forralok, ehhez 2 filtert teszek. 3 evőkanál cukor és 3+mégegykicsi citromlé.

Egyébként egy személyes megfigyelés. Az 1. "receptet" anyukámtól tanultam, ő mindig így csinálja, és nagyon finom teát készít szerintem. Én sokszor kérdezem tőle, hogy miből mennyit, és gyakorlatilag soha nem tudtam még olyan ízű teát összehozni, mint ő. Nem tudom, mi kellhet még hozzá. :)

2010. nov. 5. 22:05
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2010. nov. 6. 09:54
 16/23 anonim ***** válasza:
A tegnapi 20:33- as és 20:35- ös válasz írója vagyok. Csak kíváncsiságból: miért csak 85 és 65%- ban hasznos a válaszom? Szerinted nem így csinálom ?
2010. nov. 6. 20:06
 17/23 anonim ***** válasza:
Elnéztem, csak a 2 db 20:35- öst írtam én :-D
2010. nov. 6. 20:08
 18/23 anonim ***** válasza:
Ó ne törődj vele. Valaki szerint a te technikád nem jó, aztán "igazságot szolgáltat". Van ilyen sajnos.
2010. nov. 6. 20:47
 19/23 A kérdező kommentje:
Én mindenkit felfelé értékeltem :) Nem tudom, egyes emberek hogy tudják nem hasznosnak ítélni azt, aki a kérdésre leírja a választ, ahogyan ö csinálja :S
2010. nov. 7. 10:34
 20/23 anonim ***** válasza:
Felforralom a vizet utána beleöntöm egy teakiöntőbe, belerakok két teafiltert, rakok bele 10 citrompótlót (a citrál is jó) ha van fent akkor citromot is szoktam bele facsarni, és hagyom úgy 10-15 percig, meg persze kavargatom is, utána kiöntöm és megiszom. :)
2010. nov. 10. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!