Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan ízesíted az Earl Grey...

Hogyan ízesíted az Earl Grey teát?

Figyelt kérdés

:)) Kíváncsi vagyok ki hogyan csinálja... hátha megtanulok én is xd

Teát sosem tudtam jol ízesíteni :$

Köszi^^

Earl Grey <3

2011. ápr. 12. 18:48
 1/9 anonim ***** válasza:

ezt most nagyon nem értem. az earl gray, egy bergamottal ízesitett tea. leöntöd forró vizzel és megiszod?

Nem tudom mire gondolsz.normás esetben a teát nem kell

2011. ápr. 12. 18:54
 2/9 A kérdező kommentje:
egyik barátnőm nagyapja pl "titkos családi recept" alapján iszonyú finoman csinálja :)
2011. ápr. 12. 19:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Minden tea valódi citrommal az igazi,ízre is és színre is.
2011. ápr. 13. 11:23
 4/9 anonim ***** válasza:

Vízforralóval vizet forralok, beleöntöm a pohárba. Beledobom a teafiltert (Budget-es nagyon finom, asszem Spárban lehet kapni!!!) A pohárba beledobom a teafiltert, nem várom meg míg kijön belőle az íz, kanállal kinyomkodom,persze nem túl sokáig mert túl erős lesz. Teszek bele két normális kiskanál cukrot. Pici citromlé, kb. 15 csepp.

Kész a tökéletes tea!!

2011. ápr. 13. 18:45
 5/9 Strigi ***** válasza:
Semmivel.
2011. ápr. 15. 12:43
 6/9 anonim ***** válasza:

Mi elég teásak vagyunk, én nem pazarlunk. 1l-es teafőzőben felforralom a vizet, beledobom a teafiltert (1db). Cukorral és citrompótlóval.

Ízesítés nélkül nembírom meginni, lehet velem van a hiba. :)

2011. ápr. 15. 17:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát én kapásból úgy álok neki teát főzni hogy 2,5 litert.

Szóval felforralom a 2.5 liter vizet a lábosban.Beleteszek 1 filtert, és fedő alatt hagyom ázni jó 15-20 percet.

Kiveszem a filtert és bele rakok 2 merőkanál cukrot és 1 merőkanál 40%-os citromlevet.

Minden teát így csinálok, nem csak az Earl Grey-t.

Anyámon kívül mindenki imádja a teámat.

2011. ápr. 16. 17:39
 8/9 anonim válasza:

Sokáig én is citrom, cukor kombinációjával ittam. Ma már nagyon rossznak tartom, az nem is Tea ízesített lötty.

Skóciában találkoztam minőségi teával, és teázással. A lényeg: teafűnek a kiázott levének már tudnia kell nyújtania magas élvezeti szintet. Ehhez viszont nagyon jó minőségű alapanyagra van szükség. Filteres helyett ajánlom nagyobb kiszerelésű füvet amit egy kanócos merülőben helyezve forró vízben áztatunk, esetleg adhatunk hozzá fél csipetnyi cukrot. Tea zamata nagyon kellemes. Az Earl grey jó választás. A Tradicional English Tea túl nyers. Egyszer rábeszéltek kóstoljam meg milyen tejjel, szörnyü volt. Bocs ha hosszú voltam, örültem a kérdésnek

2011. ápr. 24. 21:49
 9/9 kerdesesficko16 ***** válasza:
Én a Earl Grey te ízesítő machinet használom a Earl Grey te ízesítéséhaz és ez számomra az ideális machine. Kapható: USA
2011. jún. 28. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!