Ti milyen lisztből csináljátok a nokedlit?
Finomliszt, amolyan palócosan "simaliszt".
Egyszer csináltam réteslisztből (=grízesliszt), majd beletört a fogunk...
szia :-)
én 80-90 %-ban réteslisztet használok, ha tojás bővében vagyok, akkor 1 egész és 3-4 sárgája összesen a kb 1 kg liszthez. vizet még sosem mértem.
ha jó nokedlit akarsz csinálni, akkor várd meg mig felforr a viz, és a tésztát, csak olyan hányaveti módon keverd össze, nem simára!!!!! lágy galuskatészta legyen az állag. Nekem van lyukas fakanalam, azt szeretem ehhez a dologhoz.
szaggatóm ilyen van:
kicsit mindkét oldalát be szoktam olajozni mielőtt használom, igy sokkal könnyebb elmosogatni :-)
Én amint feljönnek a viz tetejére, már szedem is ki, nem várom meg mig felhabzik a viz teteje. Igy szinte öbliteni sem kell, rögtön mehet kevés olajra!!!
persze ha sürüre csinálod a tésztát, nem csoda hogy beletörik az ember foga :-) az viszont szinte szaggathatatlan.
Sok sikert!!!!
üdv. :-)
Rossz nokedlit akkor csináltam, mikor csak egész tojásokat tettem, és csak finom lisztet használtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!