Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan ütsz össze egy fincsi...

Hogyan ütsz össze egy fincsi házi pizzát?

Figyelt kérdés
2013. máj. 23. 21:35
 1/7 A kérdező kommentje:
Úgy értem mi nálad feltét. Alap megvan :-)
2013. máj. 23. 21:36
 2/7 anonim ***** válasza:
Húúú. Hát mikor mire éhezem :D Bacon (én elősütöm h jó ropogós legyen), paradicsom, gomba, kukorica, tojás. Például. De tényleg ami éppen az eszembe jut. Ettem már úgy h kis kockákra vágott sült hús volt rajta v hal meg citrom.
2013. máj. 23. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Nagy fej összevágott hagymát szalonnán átpirítok, rádobok gombát, darabolt paradicsomkonzervet és egy sűrített paradicsomot, nagyon kevés vizet és lassú tűzön főzöm. Fűszerezem oregánóval, rozmaringgal és kakukkfűvel, 1 kávéskanál cukorral. Teszek bele valamilyen sonkafélét, konzervkukoricát és olajbogyót, ha jó sűrű, rákenem a pizzára és sok sajttal megszórom. Hűtőben, vagy lefagyasztva sokáig eláll, szóval nagy mennyiséget szoktam főzni belőle.

Vagy: 1 cs. mirelit spenótot kiolvasztok, leszűröm, fokhagymás olajon megfuttatom, belekeverek 1 csomag túrót, sót, fehérborsot, reszelt szerecsendiót, majd a pizzára kenve sajttal megszórom.

2013. máj. 23. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Pizzatészta

Hozzávalók:

• Alaprecept 4 személyre (50 dkg alaptésztához, azaz

• 1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához)

• 1 dl tej,

• 1 kávéskanál cukor,

• 2 dkg élesztő,

• 40 dkg finomliszt,

• 1 kávéskanál só,

• 4 evőkanál olaj,

• 1 dl langyos víz

• liszt a formázáshoz,

• olaj a kenéshez

Elkészítés:



1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beleszórjukk az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).


2. A liszthez hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet (1dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és lefedett műanyag dobozban hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).


3. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk (C kép) - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.


4. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizzaszósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal, kevés oregánót és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.


Tetejére én a következőket szoktam tenni: sonka, csípőspaprika-karikák, póréhagyma vagy újhagyma, szeletelt fekete olívabogyó, sonka, vagy szalámi, reszelt sajt.

2013. máj. 23. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Volt egy tuti tészta receptem, amit úgy tudtam megsütni hogy jó barnás lett mintha égett lett volna de mégsem lett az. és nagyon finom volt, mert a széle jó ropogós, belül meg lágy. Mintha mirelitet csináltam volna, vagy ha rendeltem volna.

Azt a receptet is egy régi ismerősömtől tudtam meg akinek faját pizzériája volt. Mivel a recept elveszett valahol költözésnél, így már készen veszem boltba, mert eddig próbáltam de nem jött össze. meg azért is veszem mert az úgy gyorsabb.

Nos én régebben vettem pizza szószt hozzá az volt az alap, de mivel mér meguntam így összedobtam egy jót.

Bolognai szószt szoktam rákenni vékonyan, majd megy rá egy kevés kukorica, akkor vékony sonkás szalámi, vagy tarja, attól függ mivan kéznél. Van amikor sonkát teszek rá, volt amikor süthető kolbászt, volt amikor bacont, de az nem ízlett. Sőt olyat is csináltam hogy amikor előző napról megmaradt egy kis grillcsirke annak a húscafatjait tettem rá.

Fűszerezéssel nem szoktam elszállni, mert nem nagyon szeretem a fűszeres ételeket. Egyedül egy kis ételízesítőt teszek rá az sós is valamennyire. Akkor ha olyanom van, megy rá egy kis kukorica, egy kis paprika, ha van kéznél kígyóuborka akkor az. meg szoktam rátenni egy kevéske ananászt is. Sok sajttal "megfűszerezem", és ha úgy van akkor még hagymát is teszek rá.

2013. máj. 23. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Tegnap főztem egy jó fűszeres paradicsommártást, majd sonka és ananász volt a feltét, de barna samipon gombából is szoktam csinálni, vagy csípős kolbásszal/ kukoricával/ olivabogyóval.
2013. máj. 24. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

A kedvencünk:

Sűrített paradicsommal bekenve, megszórva oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel. Erre megy az apróra vágott sonka, de annyi, hogy egy négyzetmilliméter se látszódjon ki a tésztából. Mivel nagy pizzatésztát szoktam csinálni, ezért van, hogy az egyik felére kukoricát, a másikra olivát teszek, de a paradicsomkarika az mindenhol játszik. Végül sajtot reszelek a tetejére, azt is jó sokat.

2013. máj. 24. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!