Melyik kapcsos tortaforma a praktikusabb?
Figyelt kérdés
Az ezüst színű vagy a tapadásmentesnek írt fekete? VAgy az ezüst is tapadásmentes? Ki kell kenni mindkét félét?2013. máj. 14. 21:16
1/7 anonim válasza:
Épp annyira tapadásmentes mind a kettő. Nekem a fekete van, de ahhoz is odasül a tészta. Én úgy szoktam csinálni h az alját nem teszem be hanem sütőpapírba csomagolom. Ha megsült a tészta akkor ezt leveszem és szépen kivágom a tésztát a keretből.
2/7 A kérdező kommentje:
Az jó, mert az ezüst színű olcsóbb. Köszi
2013. máj. 14. 21:44
3/7 anonim válasza:
Tapadàs szempontjából mindegy, a fekete viszont tartósabb. Pontosabban semmi baja 6 éve, míg az ezüst formám 1 év alatt széthullott. Pedig nem nagyüzemben sütöttem benne. Szóval megéri az árkülönbség.
4/7 anonim válasza:
Nekem 30 éve van ezüst színű formám, de még semmi baja nincs.
5/7 anonim válasza:
Egyébként a "feljövős" tésztáknak illik is odaragadni a forma oldalához (ezért nem szokás az oldalát vajazni, lisztezni), hiszen ahhoz kapaszkodva tud megemelkedni. Az aljára meg sütőpapírt kell befogni, az siman lehúzható a kész, kihűlt tésztáról.
6/7 anonim válasza:
4-es, 30 éve valószínűleg még belerakták az anyagot :-) A mostaniak gyatrák, deformálódnak.
7/7 anonim válasza:
Nekem is vagy 30 éves fémformám van, ami máig tökéletes. sütőpapírt szabok az aljába, (régen pergamen papírt tettem bele ) de csak az aljába, az oldalára nem. körberajzolom, kivágom, így passzol bele.
pár éve kaptam ajándékba anyukámtól "modernebb " fekete bevonatosat.
amikor a harmadik piskótám égett bele, akkor kihajítottam a szemétbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!