Mit használhatnék kerek tortaforma helyett?
Szív alakú tortaformám van, de ezt a receptet akarom megsütni: [link]
ehhez jobb lenne a kerek. mit használjak? lábast? de abból ki tudom szedni a piskótát, hogy ne törjön el?
Feltételezem, hogy kezdő vagy még eléggé, ha nincs otthon kerek tortaformád. Akkor viszont ne állj neki egy ilyen torta elkészítéséhez... :)
Egyébként, valóban jó a lábas, de jól béleld ki (sütőpapír tuti jó, talán még a vaj is), és akkor nem lehet baj :]
Kezdő vagyok, de egyszer a tortasütést is el kell kezdeni. Úgy emlékeztem, van itthon kerek tortaforma, megpróbálok venni ma, csak nem tudom, kapok-e.
Köszi a válaszokat!
Köszi mindenkinek! Mindenkit felpontoztam.
Időközben sikerült tortaformát vennem, úgyhogy semmi sem állíthat meg. :D
Nekem sem volt sokáig kerek tortaformám, valahogy sohasem tudtam venni, hol a pénz miatt, hol nem jött össze, hogy bemenjek. Néha kicsit érdekes így visszagondolva érdekes dolog ez. Lényeg, hogy nem volt.
Mégis sütöttem tortát. nekem volt otthon zománcozott lábasom, aminem a fülei is zománcosak voltak. ezt kibéleltem alu fóliával, lehet sütőpapírral is. Mikor kész volt kivettem, a kőre tettem és vártam egy kicsit. De még meleg volt. kifordítottam valamire és leszedtem az alu fóliát róla majd visszafordítottam és eltettem kihűlni.
nekem így mindig sikerült.
de a hőálló tál sem rossz ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!