Ha muffin tésztát sütök tortaformában akkor az össze fog esni?
elegem ebből a ku.rva piskótából, már harmadszorra sütöttem újra a mai nap folyamán (24 tojást felhasználva összesen) mindig összeesett. úgy vagyok vele, hogy inkább sütök muffin tésztát, az nem szokott összeesni muffin sütés közben, viszont nem tudom, hogy összeesne-e tortaformában(lehet, hogy ha több tészta van egy helyen akkor nagyobb a valószínűsége, hogy összeesik?)
szóval..megpróbáljam?összeesne?
(mellesleg amúgy mindent jól csináltam: a sütőajtót nem nyitottam ki egyszer sem, a végén nem egyből a hidegre tettem ki, hanem a sütő ajtaját résnyire nyitva hagytam és fokozatosan hűlt le,a sütőajtót kitámasztottam egy gyufaszállal, a tojásfehérjehab kemény volt..szóval hagyjuk ezt a k.urva piskótát:D)
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__35..
itt azt írják, hogy ugyanolyan jó lesz...
Nem fog öszeesni szerintem. Már még úgy nem próbáltam. Én kefíres piskótát szoktam sütni, még sosem esett össze pedig kezdő vagyok. Ha gondolod majd próbáld ki:
Kefires piskóta
1 kefir
1 kefires pohár olaj
3 egész tojás
3 kefires pohár (finom) liszt
1,5 kefires pohár kristálycukor
1 csomag sütőpor (a lisztbe), pici só
1 csomag vaníliás cukor
Kis poharakba beleütjük a tojásokat. Később abba kerül a vaníliás cukor. Egy tálba beleöntjük a kefirt, és az olajat, majd a tojásokat. Egy másikba a lisztet, a cukrot és a sót meg a sütőport. Ha kakaósat akarunk, akkor 1,5 ek. kakaóport is. Ezeket összekeverjük. Lassan belekeverjük a lisztet a tojásos masszába, és csomómentesre keverjük. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
pfhajjjj, nem sikerült..túl sok tésztát raktam a formába, és a belseje nyers/ folyós állagú lett:"""(
na mindegy, mostmár elegem van a piskótákból és a sütésből:D
Csinálj gyümölcstortát. két toijásból megvan, és elronthatatlan.
a muffintészta is jó tepsiben vagy tortaformában sütve, de mindig kell egy villapróbát csinálni, hogy a közepe is átsült-e. a tűpróba kevés.
én előmelegített kb 180 fokon sütöm mindegyiket, de kb 5 perc múlva visszaveszem a lángot, gyümtorta esetetében még 15 perc, mufftészta esetében még kb 25 perc a sütési idő.
ne add fel, menni fog.:) ha kérsz konkrét receptet, szívesen leírom.
Ez bevált piskóta recept, ez lett nekem az amit mindig is fogok készíteni ha piskótát csinálok, AZ TUTIII :D
Mamámtól kaptam a receptet, szerintem tud valamit, sőt !! :D
GARANTÁLOM , HOGY JÓ LESZ !! :)
Hozzávalók (én 16 szeletre vágtam ,még de kinek mekkora egy szelet :D )
- 8 tojássárgája
- 8 tojásfehérje
- 8 púpozott evőkanál cukor
- 8 púpozott evőkanál liszt
- 3 evőkanál víz (HIDEG VÍZ)
- fél csomag sütőpor
- kakaópor, HA kakaósat szeretnél,
1. A lisztet és a sütőport összekeverem egy kis tálkában.
2. A tojássárgájába beleteszem a cukrot és a vizet és jól összekeverjük.
3. Ebbe a tojássárgás egyvelegbe belekeverjük a Sütőporos-lisztet. ( ez jól össze fog állni, nem lesz olyan nagyon folyékony, és kevergesd meg még amíg áll, többször is.)
4. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd fel.
Gépi habverő először 2-es fokozaton, majd később 3-mas fokozaton. LASSAN, EGY IRÁNYBA "keverd".
5. Mielőtt elkezded verni a habot, EKKOR gyújtsd be a sütőt, kb 180°-ra.
6. Amikor kész a hab, akkor beleöntjük a tojássárgájás masszát, adagolva.
Lassú mozdulatokkal elkeverjük benne.
7. Tortaformába beleteszed, és mehet is a sütőbe.
A SÜTŐ AJTAJÁT NE NYITOGASD !!! (alapszabály a piskóta készítésnél.) :)
De amikor eltelt egy kis idő 15 perc kb, akkor azért nyisd ki és Szúrd meg, hogy jó e már.
Majd írd meg , hogy milyen lett, ha rossz lett azt is, (BÁR EZ LEHETETLEN :D )
Segíteni tudok, ha valamit nem értenél.
Szia,
üdv: Bogi (15)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!