Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha muffin tésztát sütök...

Ha muffin tésztát sütök tortaformában akkor az össze fog esni?

Figyelt kérdés

elegem ebből a ku.rva piskótából, már harmadszorra sütöttem újra a mai nap folyamán (24 tojást felhasználva összesen) mindig összeesett. úgy vagyok vele, hogy inkább sütök muffin tésztát, az nem szokott összeesni muffin sütés közben, viszont nem tudom, hogy összeesne-e tortaformában(lehet, hogy ha több tészta van egy helyen akkor nagyobb a valószínűsége, hogy összeesik?)


szóval..megpróbáljam?összeesne?


(mellesleg amúgy mindent jól csináltam: a sütőajtót nem nyitottam ki egyszer sem, a végén nem egyből a hidegre tettem ki, hanem a sütő ajtaját résnyire nyitva hagytam és fokozatosan hűlt le,a sütőajtót kitámasztottam egy gyufaszállal, a tojásfehérjehab kemény volt..szóval hagyjuk ezt a k.urva piskótát:D)



2013. márc. 14. 21:18
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__35..


itt azt írják, hogy ugyanolyan jó lesz...

2013. márc. 14. 21:18
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem fog öszeesni szerintem. Már még úgy nem próbáltam. Én kefíres piskótát szoktam sütni, még sosem esett össze pedig kezdő vagyok. Ha gondolod majd próbáld ki:


Kefires piskóta


1 kefir

1 kefires pohár olaj

3 egész tojás

3 kefires pohár (finom) liszt

1,5 kefires pohár kristálycukor

1 csomag sütőpor (a lisztbe), pici só

1 csomag vaníliás cukor


Kis poharakba beleütjük a tojásokat. Később abba kerül a vaníliás cukor. Egy tálba beleöntjük a kefirt, és az olajat, majd a tojásokat. Egy másikba a lisztet, a cukrot és a sót meg a sütőport. Ha kakaósat akarunk, akkor 1,5 ek. kakaóport is. Ezeket összekeverjük. Lassan belekeverjük a lisztet a tojásos masszába, és csomómentesre keverjük. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

2013. márc. 14. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
De nem szeretném eröltetni azt a k.urva piskótát, biztosan jó a muffintészta is. Jó sütögetést!
2013. márc. 14. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
köszi a receptet, már sülöget a muffintésztám:) gyönyörű, már kétszer kinyitottam, jól fel is jött, nem esett össze, remélem jó lesz:D szurkoljatok!!
2013. márc. 14. 22:32
 5/12 anonim ***** válasza:
Szívessen. Szurkolok ezerrel.
2013. márc. 14. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

pfhajjjj, nem sikerült..túl sok tésztát raktam a formába, és a belseje nyers/ folyós állagú lett:"""(

na mindegy, mostmár elegem van a piskótákból és a sütésből:D

2013. márc. 14. 23:20
 7/12 A kérdező kommentje:
szerintem a sütővel lehet a probléma:/
2013. márc. 14. 23:53
 8/12 anonim ***** válasza:

Csinálj gyümölcstortát. két toijásból megvan, és elronthatatlan.

a muffintészta is jó tepsiben vagy tortaformában sütve, de mindig kell egy villapróbát csinálni, hogy a közepe is átsült-e. a tűpróba kevés.

én előmelegített kb 180 fokon sütöm mindegyiket, de kb 5 perc múlva visszaveszem a lángot, gyümtorta esetetében még 15 perc, mufftészta esetében még kb 25 perc a sütési idő.

ne add fel, menni fog.:) ha kérsz konkrét receptet, szívesen leírom.

2013. márc. 15. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
á hagyom mostmár a piskótát:D 4-et sütöttem, egy se lett jó xD pedig fondant tortát akartam volna csinálni ajándékba:( de mindegy:D komolyan mondom ez a piskóta része a legnehezebb
2013. márc. 15. 10:13
 10/12 anonim ***** válasza:

Ez bevált piskóta recept, ez lett nekem az amit mindig is fogok készíteni ha piskótát csinálok, AZ TUTIII :D

Mamámtól kaptam a receptet, szerintem tud valamit, sőt !! :D

GARANTÁLOM , HOGY JÓ LESZ !! :)


Hozzávalók (én 16 szeletre vágtam ,még de kinek mekkora egy szelet :D )


- 8 tojássárgája

- 8 tojásfehérje

- 8 púpozott evőkanál cukor

- 8 púpozott evőkanál liszt

- 3 evőkanál víz (HIDEG VÍZ)

- fél csomag sütőpor

- kakaópor, HA kakaósat szeretnél,


1. A lisztet és a sütőport összekeverem egy kis tálkában.

2. A tojássárgájába beleteszem a cukrot és a vizet és jól összekeverjük.

3. Ebbe a tojássárgás egyvelegbe belekeverjük a Sütőporos-lisztet. ( ez jól össze fog állni, nem lesz olyan nagyon folyékony, és kevergesd meg még amíg áll, többször is.)

4. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd fel.

Gépi habverő először 2-es fokozaton, majd később 3-mas fokozaton. LASSAN, EGY IRÁNYBA "keverd".

5. Mielőtt elkezded verni a habot, EKKOR gyújtsd be a sütőt, kb 180°-ra.

6. Amikor kész a hab, akkor beleöntjük a tojássárgájás masszát, adagolva.

Lassú mozdulatokkal elkeverjük benne.

7. Tortaformába beleteszed, és mehet is a sütőbe.

A SÜTŐ AJTAJÁT NE NYITOGASD !!! (alapszabály a piskóta készítésnél.) :)

De amikor eltelt egy kis idő 15 perc kb, akkor azért nyisd ki és Szúrd meg, hogy jó e már.


Majd írd meg , hogy milyen lett, ha rossz lett azt is, (BÁR EZ LEHETETLEN :D )

Segíteni tudok, ha valamit nem értenél.

Szia,

üdv: Bogi (15)

2013. máj. 25. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!