Mely ételek vannak amik sokáig elállnak?
Olyanokra gondolok mint pl a konzerv. Kb jó lenne ha 1 évig elállnénak a hűtőbe vagy pincébe. Mondhattok bármit amit meg lehet enni, tészta, konzerv akármi.
( úgy néz ki, hogy elveszítem a munkahelyem és félek, hogy sokáig nem lesz másik, így míg megvan bevásárolok ezt azt...:S)
Konzervből én vennék sokfélét - gomba, paradicsom, paprika, kukorica, szinte minden zöldségből lehet. Sok hal és húskonzerv is létezik. Befőttek vitaminnak:)
Vegyél akciós sajtokat, húsokat és fogyaszd el akkora adagokban, amekkorát egy főzéskor felhasználsz (pl. 2 főre fél kiló hús vagy 20-30 deka sajt, stb.). Fagyasztva elállnak egy évig. Zöldségeket is fagyaszthatsz, kiolvasztva gyakran finomabbak, mint a konzerv: [link]
Tartós tej, tejszín, főzőtejszín, stb.
Liszt, cukor, fűszerek, száraztészta.
Lekvár, méz...
te tudod
de én inkább a pénzt raknám félre, és friss kajákat ennék, nem konzerveket
tapasztalataim szerint az idényjellegű dolgokkal mindig olcsóbban meg lehet úszni az étkezést, mint mondjuk konzervekkel
tésztát magam készítenék
amiből esetleg bevásárolnék, az a liszt, cukor, só, olaj
és természetesen a fagyasztót megtömném hússal, ha épp találnék jó árban
de az sem utolsó szempont, hogy lakásban vagy kertes házban élsz-e, tudsz-e konyhakertet, baromfit tartani...
És még az is meglehet, hogy szinte minimális befektetéssel lehetne indítani akárcsak fél év, vagy mondjuk egy év múlva valami vállalkozást, és az összes pénzed kajában van, azért elesel az újrakezdés lehetőségétől.
Pl. veszel tészta készítő gépet, nyujtófát stb. stb. és elkezdel száraz-tésztákat készíteni. Akár. Ez most egy hirtelen ötlet, vagy példa, de akármi lehet. Ha nincs forgótőkéd, akkor szinte meg van kötve a kezed.
de, érsz vele télen is sokat
mondjuk ültetsz most zöldségeket, amiket eltehetsz savanyúságként (paprika, paradicsom, uborka)
ültethetsz tököt, répát, zöldséget - amit fagyaszthatsz, és nem kell télen venned
vagy ha nincs akkora mélyhűtőd, a répa meg a zöldség szárítható is
a cékla is nagyon jó, és a pincében sokáig eláll, nem kell venned salátának valót
ha van gyümölcsöd, akkor megoldott a lekvár
mondjuk ami nálam nagy tételben mindig van itthon az említett tartós élelmiszereken felül, az a rizs és a gríz, a pudingporok...
a kenyérmorzsát pl magam 'gyártom' szárított kenyérből
Üveges lecsó, babkonzervek, jók a fél kilós dobozos paradicsompürék, májkrémek, pár löncshús.savanyúkáposztát is lehet kapni konzerveset.
a szárazbab, sárgaborsó, lencse is sokáig tárolható, főleg cs.házban.rizs, száraztészta is hosszú ideig biztonsággal tárolható.
Nem olvastam a többit, nálam ezek vannak.
Száraz tészták, rizs, liszt, cukor, fűszerek, só, olaj, zsír, tartós tej, kakaópor, müzlik-zabpehely, lencse, sárgaborsó, konzerv gomba, kukorica, borsó, paradicsomsűrítmény, halkonzervek, májkrém, lekvár-különböző ízben, instant élesztő, sütőpor, kávé, teafű, porlevesek, pudingpor, hagyma, krumpli, tisztitószerek, ecet, mospor, hipo, citromlé, ásványvíz, üdítő, csokoládé, margarin, mustár,
fagyasztóbak hús, máj, panírozott cuccok, fasírt, zöldségek, gyümölcsök, élesztő, túró, margarin, pár adag főtt kaja, csontok levesnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!