Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mely ételek vannak amik...

Mely ételek vannak amik sokáig elállnak?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok mint pl a konzerv. Kb jó lenne ha 1 évig elállnénak a hűtőbe vagy pincébe. Mondhattok bármit amit meg lehet enni, tészta, konzerv akármi.

( úgy néz ki, hogy elveszítem a munkahelyem és félek, hogy sokáig nem lesz másik, így míg megvan bevásárolok ezt azt...:S)

2013. máj. 13. 19:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Konzervből én vennék sokfélét - gomba, paradicsom, paprika, kukorica, szinte minden zöldségből lehet. Sok hal és húskonzerv is létezik. Befőttek vitaminnak:)

Vegyél akciós sajtokat, húsokat és fogyaszd el akkora adagokban, amekkorát egy főzéskor felhasználsz (pl. 2 főre fél kiló hús vagy 20-30 deka sajt, stb.). Fagyasztva elállnak egy évig. Zöldségeket is fagyaszthatsz, kiolvasztva gyakran finomabbak, mint a konzerv: [link]

Tartós tej, tejszín, főzőtejszín, stb.

Liszt, cukor, fűszerek, száraztészta.

Lekvár, méz...

2013. máj. 13. 19:12
 2/11 A kérdező kommentje:
köszönöm jó ötletek! Bár a fagyasztóm pici de majd rakok oda is. Van spórolt pénzem de a számlákat be kell fizetni. Meg semmi sem lesz olcsóbb, akkor inkább most megveszem mint egy év mulva.
2013. máj. 13. 19:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

te tudod

de én inkább a pénzt raknám félre, és friss kajákat ennék, nem konzerveket

tapasztalataim szerint az idényjellegű dolgokkal mindig olcsóbban meg lehet úszni az étkezést, mint mondjuk konzervekkel

tésztát magam készítenék

amiből esetleg bevásárolnék, az a liszt, cukor, só, olaj

és természetesen a fagyasztót megtömném hússal, ha épp találnék jó árban

de az sem utolsó szempont, hogy lakásban vagy kertes házban élsz-e, tudsz-e konyhakertet, baromfit tartani...

2013. máj. 13. 19:20
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem is mondtam, hogy évekig konzerven ajarik élni, de ha egy egy vásárlásnák veszek 2-3 konzervet meg egy cukrot vagy lisztet abba nem halok bele, de később jól jöhet. És épp ilyen rippekre voltam kiváncsi, mint amit mondtál, hogy olaj, mert arra nem is gondoltam.
2013. máj. 13. 19:24
 5/11 anonim ***** válasza:
68%

És még az is meglehet, hogy szinte minimális befektetéssel lehetne indítani akárcsak fél év, vagy mondjuk egy év múlva valami vállalkozást, és az összes pénzed kajában van, azért elesel az újrakezdés lehetőségétől.

Pl. veszel tészta készítő gépet, nyujtófát stb. stb. és elkezdel száraz-tésztákat készíteni. Akár. Ez most egy hirtelen ötlet, vagy példa, de akármi lehet. Ha nincs forgótőkéd, akkor szinte meg van kötve a kezed.

2013. máj. 13. 19:25
 6/11 A kérdező kommentje:
Amúgy kertesházban élek, de nincs lehetőség állattartásra konyhakertem most is van, de azzal télen sokat nem érek.
2013. máj. 13. 19:25
 7/11 A kérdező kommentje:
71%-os értsd már meg, hogy nem milliókat akarok befektetni, hanem párezer Ftból venni elálló ételeket.
2013. máj. 13. 19:28
 8/11 anonim ***** válasza:

de, érsz vele télen is sokat

mondjuk ültetsz most zöldségeket, amiket eltehetsz savanyúságként (paprika, paradicsom, uborka)

ültethetsz tököt, répát, zöldséget - amit fagyaszthatsz, és nem kell télen venned

vagy ha nincs akkora mélyhűtőd, a répa meg a zöldség szárítható is

a cékla is nagyon jó, és a pincében sokáig eláll, nem kell venned salátának valót

ha van gyümölcsöd, akkor megoldott a lekvár

mondjuk ami nálam nagy tételben mindig van itthon az említett tartós élelmiszereken felül, az a rizs és a gríz, a pudingporok...

a kenyérmorzsát pl magam 'gyártom' szárított kenyérből

2013. máj. 13. 19:32
 9/11 anonim ***** válasza:

Üveges lecsó, babkonzervek, jók a fél kilós dobozos paradicsompürék, májkrémek, pár löncshús.savanyúkáposztát is lehet kapni konzerveset.

a szárazbab, sárgaborsó, lencse is sokáig tárolható, főleg cs.házban.rizs, száraztészta is hosszú ideig biztonsággal tárolható.

2013. máj. 13. 19:41
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a többit, nálam ezek vannak.

Száraz tészták, rizs, liszt, cukor, fűszerek, só, olaj, zsír, tartós tej, kakaópor, müzlik-zabpehely, lencse, sárgaborsó, konzerv gomba, kukorica, borsó, paradicsomsűrítmény, halkonzervek, májkrém, lekvár-különböző ízben, instant élesztő, sütőpor, kávé, teafű, porlevesek, pudingpor, hagyma, krumpli, tisztitószerek, ecet, mospor, hipo, citromlé, ásványvíz, üdítő, csokoládé, margarin, mustár,

fagyasztóbak hús, máj, panírozott cuccok, fasírt, zöldségek, gyümölcsök, élesztő, túró, margarin, pár adag főtt kaja, csontok levesnek

2013. máj. 13. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!