Minden sokáig cumizo kisgyereknek elállnak a fogai? Kérlek írjatok akiknél nem okozott gondot a fogaknál a cumi
Figyelt kérdés
Kislányom 2 éves és szeretném ha mostmár elhagynánk a cumit2011. szept. 19. 23:57
1/15 anonim válasza:
igen, még az ujj szopogatástól is
2/15 anonim válasza:
nem. sajat es testverem peldaja. en ovis koromig testvetem meg elso osztalyosan is cumizott neha. a fogainknak semmi baja tokeletes a fogsorunk.
3/15 anonim válasza:
és fogszabályzós emlékeid nincsenek? :D
4/15 ava87 válasza:
Nekem sem állnak előre a fogaim, pedig én is cumiztam kiskoromban (állítólag kb. 2 éves koromig). És nem volt soha fogszabályzóm. A fiam is úgy nagyjából 2 - 2.5 éves koráig cumizott, és neki sem állnak előre a fogai. Persze ezek még csak a tejfogak, de szerintem már azon is látszania kéne.
5/15 anonim válasza:
Szintem minden gyerek cumizik valamit, vagy az ujját vagy a cumiját, ehhez képest nem sok felnőttnek áll el a foga. A 3 évesem most is cumizik, férjemmel mi is sokáig cumiztunk (én az ujjamat még általánosban is), de nem áll el a fogunk, szerintem a genetika meghatározóbb.
6/15 anonim válasza:
Párom 5-6 éves koráig szopizta az ujját anyós elmondása szerint. Ha volt valami gondja, vagy aludni készült, már ment is az ujja a szájába. Ebből a szempontból tök mindegy, hogy cumi vagy ujj... Amúgy nem állnak előre a fogai, és nem is volt fogszabályzója. Ez szerintem is inkább genetika, és erős tévhit.
7/15 anonim válasza:
A lányom 4 éves, a cumit inkább csak rágja. A fogai teljesen rendben vannak.
8/15 anonim válasza:
A fiam 3 évesen hagyta el. Addig éjjel-nappal a szájában volt, szinte csak evéshez vette ki.
Tökéletes a fogsora! :) (Nem, ez nem igaz egyébként, az egyik foga nem nőtt ki, de annak az ég világon semmi köze a cumihoz, és a fogorvosok palettáján csodaszámba megy)
9/15 anonim válasza:
2 éves volt a fiam, mikor elvettem, mert kinyomta elöl a fogait.
10/15 anonim válasza:
Három gyerköcömből kettő cumizott,borzalmasan állnak a fogaik a harmadiknak gyönyörű a fogsora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!