Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok olyan ételeket,...

Írnátok olyan ételeket, amelyek sokáig elállnak a hűtőben?

Figyelt kérdés
El kell utaznom 4 napra, szeretnék arra az időre megfőzni a páromnak.De milyen ételek vannak, amik sokáig elállnak?Levest is, és másodikat is írjatok!Köszönöm a segítséget!
2010. máj. 25. 12:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
11%

téliszalámi, zsír.

ennyire életképtelen a párod, hogy nem bír meglenni 4 napig nélküled?

2010. máj. 25. 12:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
székelykáposzta, töltött káposzta.
2010. máj. 25. 12:56
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Karajt megsütöd, és a zsírt, amiben sült, ráöntöd. Rendes disznózsír legyen. Sült kolbász ugyanígy. Csak meg kell melegíteni.
2010. máj. 25. 12:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

pl a pörköltet megfőzöd, kis pitlikbe rakod és be a fagyasztóba, és ha éhes lesz, akkor csak előveszi, megmelegíti mikróban.

vagy rizibizi, és süt hozzá tojást

de a rizs jó a pörkölthöz is.

látam már írták a káposztát, az is jó

befőtt,

tarhonyás hús

rizseshús

száraz bableves

2010. máj. 25. 13:04
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! nagyon sok étel eláll 2-3 napig. ha van fagyasztód akkor pedig gond egy szál sem , csak ne felejtse el előtte nap kivenni.

ha nincs fagyód, akkor süss fasírtot a kedvenc főzelékével,az jó két napig .csinálj egy jó sűrű gulyást tészta nélkül, az is bírja pár napig.

vagy raguleves, utána meg rizseshús.

ahogy már írták a kaposzták egy hétig is elállnak.

üdv.

2010. máj. 25. 13:08
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
4 nap nem túl hosszú idő. Szerintem főzz meg két adag ételt tulajdonképpen bármit, amit máskor is főznél, ennyit gyakorlatilag bármikor bedob az ember a hűtőbe, ha megmarad. A 3-4. napra pedig készíts székelykáposztát, töltött káposztát, paradicsomos káposztát, pörköltet (ehhez csak kifőz a párod egy adag tésztát :) ). Nyugi! Mi nők hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a párunk nélkülünk éhen halna, de ez koránt sincs így :). Azért biztosan értékelni fogja az igyekezetedet!
2010. máj. 25. 13:15
 7/11 anonim ***** válasza:

Fasírtot is rakhatsz el mélyhűtőbe, vagy előre bepanírozott húst sonkával, sajttal. Almakompót is jó húsok mellé, az is sokáig eláll és még magában is finom. Veszel fagyasztott hasábburgonyát vagy krokettet, annyit már csak megtehet magának, hogy frissen kisüti, egy kis savanyúság hozzá és tökéletes főétel.

Levesből egy jó bableves vagy gulyás is eláll 3-4 napig, mellé tejföl, friss kenyér, nagyon laktató.

2010. máj. 25. 13:34
 8/11 anonim ***** válasza:

paradicsomos gombóc vagy töltött paprika

lecsó

főzelékek is elállnak 2-3 napig

2010. máj. 25. 13:35
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget:)

Sajnos reggeltől késő estig dolgozik a párom, így neki nincs ideje főzőcskézni, ezért próbálok segíteni neki.

2010. máj. 25. 13:46
 10/11 anonim ***** válasza:

Töltött káposzta, a legtovább kibírja hűtőben és az íze szerintem jobb a 3-4 naposnak mint a frissnek. :)

Levesből pedig bableves ami szerintem a legtovább bírja, húsleves csak 2 napig állt el nekünk. :S

Fasírt is sokáig húzza hűtőben.

Én a múltkor úgy csináltam apunak (anyu kiküldetésben volt) én meg későn értem haza, reggel korán mentem, lehetetlen volt főzni. :S Vasárnap megcsináltam a töltött káposztát, közben bekevertem egy adag fasírtot, bedobtam sülni, odatettem a levest, apu a pörköltöt közben meg csináltam sütiket, és így elég hamar is végeztem és volt is kaja 4 napra. :D

2010. máj. 25. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!