Hogyan lehet finom puha, tartós, de nem túl kemény tejszínhabot csinálni? Kedvenc tejszínhabotok?
Figyelt kérdés
A Vőlegényemnek kedden lesz a születésnapja, és még korábban csináltam neki egy az interneten talált receptből "Kinder bueno" szeletet (andi konyhája oldalon találtam), nagyon finom is lett, csak a tejszíhabba beleraktam egy egész habfixálót, és elég kemény lett a hab, amitől tömény lett. Nincs ötletetek? Melyik bolt melyik terméke a legjobb, esetleg melyik habhoz nem kell fixáló. Ja és igen, a hűtés és a min 30%-os zsírtartalom fontosságáról már megtaláltam mindent! :)
Szívesen várom, kinek mi vált be!
2013. ápr. 14. 16:03
1/2 anonim válasza:
Cukrász vagyok, és ha itthon csinálok sütit (kinder buenot is szoktam) akkor a *eszkóban szoktam venni a Meggle cukrásztejszínt, az fél literes ha jól emlékszem kb. 300 Ft körül van, általában a fele elég szokott lenni egy adagra, itt nem árulnak belőle 2 dl-eset, lehet a nagyobbakban adnak... szóval a lényeg, hogy én semmibe se teszek habfixálót. Soha. A tejszínhab a hűtőben amúgy is egy-két nap alatt kiszárad, néha ki is reped, szóval ne rakj bele, csak verd fel keményre, és persze jó hidegen. Szoktam bele rakni vaníliás cukrot :)
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! :)
2013. ápr. 24. 21:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!