Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan főzzem a pudingot,...

Hogyan főzzem a pudingot, hogy ne égjen le?

Figyelt kérdés

Életem első pudingfőzése katasztrofálisra sikerült, és most sajna újra kell próbálkoznom, de már most rágörcsöltem.

Múltkor egyszerűen nem akart besűrűsödni, bár rá volt írva a tasakra, hogy öt percig kell főzni, én vagy fél órát álltam fölötte és kavartam eszetlenül, aztán totál odaégett.

Valami tipp esetleg? Köszi!


2013. febr. 19. 09:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
a pudingport külön simára kevered egy tálba a tejet a cukorral felforralod és elzárod aztán beleöntöd az elkevert port a tejbe.nem kell tovább főzni.
2013. febr. 19. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha zacskós puding elkészítésénél: 1 zacskónál fél liter tejre lesz szükség.

a zacskó tartalmát kiöntöm egy kis tálba és egy kis tejjel csomómentesre elkeverem.

A többi tejet lábosba egy kevés cukor kíséretében felrakom melegedni. Vagyis felforralom. Amikor felforrt, akkor öntöm hozzá a kikevert pudingot és folyamatos kevergetés közben addig keverem, amíg be nem sűrűsödik.

2013. febr. 19. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
74%

Szia,

én mikróban szoktam pudingot készíteni.

Egy kisebb jénaiban elkeverem csomómentesen a pudingot, cukrot, tejet... 5-6 percre állítom a mikrót.

1 percig melegítem, aztán kb fél percenként keverek rajta egyet.

Sosem ég oda...gyorsan elkészül.

Ha gondolod próbáld ki :)

2013. febr. 19. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim válasza:

Először is, minőségi pudingporból készítsd! (a legjobb a Dr. Oetker) Ha követed a tasakra írt elkészítési módot, akkor nagy baj nem lehet.

Kisebb trükk lehet,

-ha a cukrot a pudingporhoz kevered és nem a tejbe teszed,

-ha kevés tejjel kevered ki a pudingport, így nem lesz csomós,

-ha a tej elkezd forrni, húzd félre a tűzről, öntsd így bele a kevés tejjel elkavart cukros pudingport és ha így jól elkavartad, akkor tedd vissza a tűzre.


Egyébként, ne görcsölj rá, menni fog az, ez első nekem is így sikerült! :) Csak bátran! És meglásd, minél többet csinálod, annál rutinosabb, határozottabb leszel, sőt, lehet, magadtól is rájössz, mit hogy jobb csinálni.


Aztán majd ha teljesen elsajátítottad az elkészítést, akkor kísérletezhetsz az ízekkel is. Pl. gyümölcsökkel, piskótával tejszínhabbal, csokival és még sorolhatnám, hogy mivel lehet megbolondítani ezt az egyszűrű, de nagyszerű édességet! ;)

2013. febr. 19. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
65%
Legkönnyebb megoldás:vegyél főzés nélkül készíthető pudingport, ez még finomabb is.De ha mindenképp főzni akarod, akkor annyi tejjel és cukorral keverd el a pudingport, amennyi a zacskóra írva van.Nem kell a tejjel tökölni, nyugodtan keverd a porral hidegen az egész mennyiséget,,keverd össze kézi habverővel csomómentesre.Aztán normál lángon főzd meg, állandó, lassú kevergetés közben.Mikor érzed, látod, hogy kezd sűrűsödni, akkor még pár pillanatig keverd, aztán gyorsan vedd is el a tűzről, ilyenkor már nagyon kell vigyázni.Én mindig így csinálom, de még sosem lett rossz.A főzést is végezheted kézi habverő segítségével, de lapos fakanállal is kevergetheted.Ez azért jó, mert nagyobb területen átforgatja a pudingot, így kevesebb esélye van leragadni.
2013. febr. 19. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
34%

Vagy mikróban kell elkészíteni, vagy gőz fölött főzni, akkor nem ég le. A tűzön, akárhogy vigyázol le fog egy kicsit égni.

Először a prot cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverd ki. Majd öntsd hozzá a többi tejet, és ezzel is keverd el jó.

Egy akkora lábosban forralj vizet, amelyikre rá tudod tenni a pudingosat, és keverd addig, amíg besűrűsödik.

Vagy beteszed a mikróba közepes fokozatra, és 2-3 percenként megkevered.

2013. febr. 19. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Mielőtt a tejet felteszem melegedni,előtte minimális kb 1cl vizett "megforralok" a lábasban,így nem szokott odaégni.
2013. febr. 19. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
*vizet
2013. febr. 19. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Itt mindenki porból főzi a pudingot?
2013. febr. 19. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, nagyon kedvesek vagytok!
2013. febr. 19. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!