Hogyan főzzem a pudingot, hogy ne égjen le?
Életem első pudingfőzése katasztrofálisra sikerült, és most sajna újra kell próbálkoznom, de már most rágörcsöltem.
Múltkor egyszerűen nem akart besűrűsödni, bár rá volt írva a tasakra, hogy öt percig kell főzni, én vagy fél órát álltam fölötte és kavartam eszetlenül, aztán totál odaégett.
Valami tipp esetleg? Köszi!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha zacskós puding elkészítésénél: 1 zacskónál fél liter tejre lesz szükség.
a zacskó tartalmát kiöntöm egy kis tálba és egy kis tejjel csomómentesre elkeverem.
A többi tejet lábosba egy kevés cukor kíséretében felrakom melegedni. Vagyis felforralom. Amikor felforrt, akkor öntöm hozzá a kikevert pudingot és folyamatos kevergetés közben addig keverem, amíg be nem sűrűsödik.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Szia,
én mikróban szoktam pudingot készíteni.
Egy kisebb jénaiban elkeverem csomómentesen a pudingot, cukrot, tejet... 5-6 percre állítom a mikrót.
1 percig melegítem, aztán kb fél percenként keverek rajta egyet.
Sosem ég oda...gyorsan elkészül.
Ha gondolod próbáld ki :)
Először is, minőségi pudingporból készítsd! (a legjobb a Dr. Oetker) Ha követed a tasakra írt elkészítési módot, akkor nagy baj nem lehet.
Kisebb trükk lehet,
-ha a cukrot a pudingporhoz kevered és nem a tejbe teszed,
-ha kevés tejjel kevered ki a pudingport, így nem lesz csomós,
-ha a tej elkezd forrni, húzd félre a tűzről, öntsd így bele a kevés tejjel elkavart cukros pudingport és ha így jól elkavartad, akkor tedd vissza a tűzre.
Egyébként, ne görcsölj rá, menni fog az, ez első nekem is így sikerült! :) Csak bátran! És meglásd, minél többet csinálod, annál rutinosabb, határozottabb leszel, sőt, lehet, magadtól is rájössz, mit hogy jobb csinálni.
Aztán majd ha teljesen elsajátítottad az elkészítést, akkor kísérletezhetsz az ízekkel is. Pl. gyümölcsökkel, piskótával tejszínhabbal, csokival és még sorolhatnám, hogy mivel lehet megbolondítani ezt az egyszűrű, de nagyszerű édességet! ;)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Vagy mikróban kell elkészíteni, vagy gőz fölött főzni, akkor nem ég le. A tűzön, akárhogy vigyázol le fog egy kicsit égni.
Először a prot cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverd ki. Majd öntsd hozzá a többi tejet, és ezzel is keverd el jó.
Egy akkora lábosban forralj vizet, amelyikre rá tudod tenni a pudingosat, és keverd addig, amíg besűrűsödik.
Vagy beteszed a mikróba közepes fokozatra, és 2-3 percenként megkevered.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!