Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lehet ilyenkor paradicsomot...

Lehet ilyenkor paradicsomot kapni valahol?

Figyelt kérdés

[link]

Ezt szeretném elkészíteni.

2013. jan. 30. 22:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Igen, a boltban.
2013. jan. 30. 22:33
 2/13 anonim ***** válasza:
Az ilyenkor árusított paradicsomok köszönő viszonyban sincsenek a nyári, szabad földön érettekkel. Ezekből nem lesz jó leves+ baromira drága is. De próbálkozz meg a paradicsom konzervvel. Nem kell hámozni sem, azonnal mehet a turmixba. Olyanból már én is csináltam levest, mártást..stb. Isteni!
2013. jan. 30. 22:46
 3/13 anonim ***** válasza:
Igen, ilyenkor is lehet kapni. Minden boltban van. Tesco, Spar, Interspar, CBA, Coop, Penny, Lidl, Metro, stb.
2013. jan. 30. 22:54
 4/13 anonim ***** válasza:
Hülyeség paradicsomból meg sűrítettből is csinálni értelmesebb sűrítettből csinálni és olcsóbb is!
2013. jan. 30. 22:55
 5/13 anonim ***** válasza:
Mindenhol. Nagyjából összes zöldségesnél, és minden hiper és szupermarketben. Nálunk mindig van itthon paradicsom, nem is jutott eddig eszemben, hogy ez "idény" zöldség.
2013. jan. 30. 23:42
 6/13 anonim ***** válasza:
Persze, ugyanúgy lehet kapni akármelyik nagyáruházban, vagy akármelyik zöldségesnél. Ha még az sem számít, hogy mennyibe kerül, arra azért számítani kell, hogy az íze valóban elmarad a nyári, itthon termett paradicsom ízétől, tehát nem fogsz még a drága pénzért vett paradicsomból sem olyan levest főzni, mint pl. augusztusban.
2013. jan. 31. 08:10
 7/13 anonim ***** válasza:

5.

"nem is jutott eddig eszemben, hogy ez "idény" zöldség."

Ez fájt. Minden zöldség, gyümölcs idény szerűen terem. Attól h a boltban mindig lehet kapni, még megvan a maga érési ideje. Csak mesterségesen érlelik hogy legyen télen is pl. Gondolom kertet még nem nagyon láttál. Nekünk van. Nyáron olyan isteni mézédes paradicsom terem benne amit boltban soha nem kapsz.

2013. jan. 31. 12:12
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem is úgy értettem, hogy minden állandóan terem. Hanem úgy, hogy pl. télen nehezebb hozzájutni az eperhez, mert nyáron van szezonja. Vagy sárgabarackot szintén nem tudsz minden sarkon venni ilyenkor, mert nem most van szezonja. Tisztában vagyok vele, hogy a paradicsom sem terem magától állandóan, mégis hozzá lehet jutni bárhol, bármikor. Örülök a fantasztikus paradicsomodnak, én beérem a boltival is, a kertemben inkább napozok és fürdök kapálás helyett. De küldhetsz kóstolót majd nyáron, majd ha aktuális lesz, dobom a címem. :)
2013. jan. 31. 12:27
 9/13 anonim ***** válasza:

Nekem inkább a kérdés fura maga. nem Bp-en élek, de akármerre megyek vásárolni, multi, kisbolt, piac, mindenhol lehet friss paradicsomot kapni.persze a származási hely nem MO., de lehet kapni és, aki akarja meg tudja venni bármikor, ha futja rá, és ízlik is neki.

Én a magam részéről maradok az 1-2 szem régimódi "primőrnél " majd május környékén, után jöhet

a szezonális.

dömpingben eltenni is szoktam, szóval nem nélkülözöm teljesen télen sem, de most frissért nem adnék érte egy petákot sem.

2013. jan. 31. 13:00
 10/13 anonim ***** válasza:

9.

Én egész télen 2 db paradicsomot vettem. Nyáron annyi termett hogy még van egy rakás lefagyasztva. Meg még lecsó is lett belőle.

2013. jan. 31. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!