A gombát meg kell pucolni?
Anyukám mindig megpucolta, úgyhogy nálam is berögzült.
Viszont egy csomó receptnél meg se pucolják, csak megmossák.
Meg kell pucolni vagy nem? Soha nem kell? Mert akkor nem bajlódok vele fölöslegesen:)
Nekünk a főnökünk az étteremben NEM ENGEDI megpucolni, de citromos, vagy ecetes vízben alaposan át kell mosni, viszont a tönkjét ki kell törnünk.
Állítólag a héjban nagyon értékes aroma anyagok vannak.
A tönkjét miért kell kitörni?
De ha azt megpucolom, ugyanúgy használhatom hozzá, nem?
#4-es vagyok.
Mi azért nem egyben használjuk fel a gomba kalapját és a tönkjét, mert a tönkje sokkal több rostanyagot tartalmaz, ezért lassabban készül el.
Természetesen felhasználjuk, például krémleveshez, mártáshoz, de a frissensültekhez és gyorsan elkészítendő ételekhez emiatt nem tudjuk azonnal használni.
Van, hogy beesik 6 vendég és ebből 4 rántott gombafejeket rendel, vagy kapros juhtúróval töltöttet (ez a specialitásunk) és akkor bizony kapkodnunk kell.
Régebben megpucoltam és a tönkjét kitörtem.Szakács ismerősöm azt mondta tiszta hülyeség és időpocsékolás az egész, úgyhogy azóta az ő tanácsára egy gyors folyóvizes lemosás után a tönkjét a kalapja aljáig visszavágom, kivétel ha nagyon szétnyílt, vagy ha tölteni akarom mert akkor kitöröm.(áztatni nem szabad mert a gomba olyan mint a szivacs és csak megszívja magát vízzel)
Akár hogyan készítem el, nem lehet megmondani hogy most meg van e pucolva vagy sem, sőt szerintem még ízesebb héjasan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!