Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A gombát meg kell pucolni?

A gombát meg kell pucolni?

Figyelt kérdés

Anyukám mindig megpucolta, úgyhogy nálam is berögzült.

Viszont egy csomó receptnél meg se pucolják, csak megmossák.


Meg kell pucolni vagy nem? Soha nem kell? Mert akkor nem bajlódok vele fölöslegesen:)


2013. jan. 20. 21:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
Attól függ,hogy milyen gombád van.Ha csiperke akkor a kalapjáról le kell húzni a bőrt.Legalábbis Én mindig lehúzom.
2013. jan. 20. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
88%
Mindig megtisztítom, bár én is látom, hogy mostanság nem divat, mert az aromák, ízek... De szerintem nem lehet olyan alaposan megsikálni, mert összetörne, így én lehúzom a "héját".
2013. jan. 20. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:
Csak nagyon időigényes 0,51 kg kis csiperkékről leszedegetni a héját :/ Ezért utálom..
2013. jan. 20. 21:48
 4/16 anonim ***** válasza:
89%

Nekünk a főnökünk az étteremben NEM ENGEDI megpucolni, de citromos, vagy ecetes vízben alaposan át kell mosni, viszont a tönkjét ki kell törnünk.

Állítólag a héjban nagyon értékes aroma anyagok vannak.

2013. jan. 20. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
91%
Én nem szoktam. Egyrészt mert tök jól meg lehet tisztítani sima folyó víz alatt is, másrészt nem érzed az ételben hogy rajta van a héja, tehát teljesen felesleges húzni vele az időt.
2013. jan. 20. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 A kérdező kommentje:

A tönkjét miért kell kitörni?

De ha azt megpucolom, ugyanúgy használhatom hozzá, nem?

2013. jan. 20. 21:59
 7/16 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló vagyok.Azért érdemes megpucolni ,mert ha vetted akkor össze is fogdoshatták(még akkor is ha csomagolt) és így a külső héja lejön.Persze vannak olyan gombafajták amiket nem lehet megpucolni.
2013. jan. 20. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
87%
A csiperkét mi mindig megszoktuk pucolni.
2013. jan. 20. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
92%

#4-es vagyok.

Mi azért nem egyben használjuk fel a gomba kalapját és a tönkjét, mert a tönkje sokkal több rostanyagot tartalmaz, ezért lassabban készül el.

Természetesen felhasználjuk, például krémleveshez, mártáshoz, de a frissensültekhez és gyorsan elkészítendő ételekhez emiatt nem tudjuk azonnal használni.

Van, hogy beesik 6 vendég és ebből 4 rántott gombafejeket rendel, vagy kapros juhtúróval töltöttet (ez a specialitásunk) és akkor bizony kapkodnunk kell.

2013. jan. 20. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
91%

Régebben megpucoltam és a tönkjét kitörtem.Szakács ismerősöm azt mondta tiszta hülyeség és időpocsékolás az egész, úgyhogy azóta az ő tanácsára egy gyors folyóvizes lemosás után a tönkjét a kalapja aljáig visszavágom, kivétel ha nagyon szétnyílt, vagy ha tölteni akarom mert akkor kitöröm.(áztatni nem szabad mert a gomba olyan mint a szivacs és csak megszívja magát vízzel)

Akár hogyan készítem el, nem lehet megmondani hogy most meg van e pucolva vagy sem, sőt szerintem még ízesebb héjasan.

2013. jan. 21. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!