Hogyan kell megtisztítani a gombát és hogyan kell elraktározni (fagyasztani, vagy a hűtőben, vagy megpárolva)?
Figyelt kérdés
A közeli legelőn nagy sok gombát szedtünk és azt szeretném tudni, hogy meddig áll el és hogy hogyan tisztítsam meg, hogyan tartósítsam? Ha lefagyasztom/megpárolom, akkor utána bármilyen étel elkészítéséhez felhasználható lesz?2012. okt. 8. 17:09
1/3 anonim válasza:
Remélem értesz is hozzá... vagy bevizsgáltatod, mielőtt felhasználjátok.
nem kell ,megmosni, kefével , papírtörlővel a földes rész letisztítható. csak a tönk legvégső lapját kell levágni.
utána darabolva, szeletelve, fagyasztható. le is lehet törni könnyen , annyit amennyire szükség van.
nem kell, hogy kiengedjen, azonnal fagyosan haszálható, akár a friss gomba. levesnek, pörköltnek, szósznak... stb.
2/3 anonim válasza:
Attól függ mit szeretnél majd belőle csinálni. Én meg szoktam párolni, zsírjára lepirítani és úgy lefagyasztani (pl. vargányát). Előtte folyóvízben meg kell mosni (áztatni nem tanácsos, mert megszívja magát), a rossz, szennyezett részeket levágni, majd tetszőlegesen darabolni. Érdemes nagyobb szeltekre, kockára, mivel össze fog menni.
3/3 anonim válasza:
Remélem a privát megkeresésedre adott válaszom is hasznodra vált:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!