Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csiperke gombát meg kell pucolni?

Csiperke gombát meg kell pucolni?

Figyelt kérdés
Csiperkét szeretnék sütni rostlapon. meg kell előtte pucolni? Egy főző műsorban azt hallottam, hogy a friss gombát felesleges pucolni. Szerinted?
2010. febr. 21. 13:10
 1/3 anonim válasza:
100%
Ha roston sütöd nem kell csak megmosod én minden más esetben megpucolom.
2010. febr. 21. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 igabcsy ***** válasza:

A gomba ízanyaga közvetlenül a bőre alatt helyezkedik el. Ha megpucolod, akkor kidobod a lényeget.

Csak folyóvízben, gyorsan szabad megmosni, hogy minnél kevesebb vizet tudjon magába szívni. A friss gombának eleve magas a víztartalma, ha áztatod, akkor ízetlenné szivacsossá válik.

Csak azokat a részeket kell kivágni, amelyek rosszak vagy sérültek. A bőrét pedig a fent említettek miatt nem kell eltávolítani.

2010. febr. 21. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
nem kell mi napi 100-500 kg gombát dolgozunk fel ! meg is öszülnék ha mindet meg kellene pucolni
2010. febr. 21. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!