Csiperke gombát meg kell pucolni?
Figyelt kérdés
Csiperkét szeretnék sütni rostlapon. meg kell előtte pucolni? Egy főző műsorban azt hallottam, hogy a friss gombát felesleges pucolni. Szerinted?2010. febr. 21. 13:10
1/3 anonim válasza:
Ha roston sütöd nem kell csak megmosod én minden más esetben megpucolom.
2/3 igabcsy válasza:
A gomba ízanyaga közvetlenül a bőre alatt helyezkedik el. Ha megpucolod, akkor kidobod a lényeget.
Csak folyóvízben, gyorsan szabad megmosni, hogy minnél kevesebb vizet tudjon magába szívni. A friss gombának eleve magas a víztartalma, ha áztatod, akkor ízetlenné szivacsossá válik.
Csak azokat a részeket kell kivágni, amelyek rosszak vagy sérültek. A bőrét pedig a fent említettek miatt nem kell eltávolítani.
3/3 anonim válasza:
nem kell mi napi 100-500 kg gombát dolgozunk fel ! meg is öszülnék ha mindet meg kellene pucolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!