Milyen ételeket tudnék lefagyasztva tárolni?
Mondanátok nekem olyan ételeket, amiket teljesen készen vagy félkészen le tudnék kisebb-nagyobb adagokban fagyasztani?
Barátom elköltözik otthonról, csak hétvégén leszek nála, elég sokat dolgozik és arra gondoltam, hogy jó lenne, ha vacsorára főttkaját tudna enni.
Olyan ötleteket várnék, amit csak fel kell melegíteni vagy nagyon gyorsan el lehet készíteni miután kivette a fagyasztóból.
Én eddig csak főzelékeket fagyasztottam itthon le, nem tudom, hogy esetleg egy fasírt nyersen milyen állagú lenne ha kiolvasztaná.
Köszi minden tippet!
Fasírt megsütve is jól fagyasztható!
Pörkölt, székelykáposzta, halászlé.
Palacsinta.
Sült,hagymás darálthús- spagettire ráteszi.
Boltból fagyasztott zöldbab, borsó, - főzelék 5 perc alatt megvan.
Nyers hal, csirkemell pácolva- szintén 2 perc megsütni hirtelen.
Bármilyen rántani való hús, vagy zöldségféle (pl. cukkini stb.) panírozva tálcára rakod egyesével és bedugod a fagyasztóba, ha megfagytak bezacsizhatod, attól kezdve mindig annyit vesz ki, amennyit éppen frissen meg akar sütni. Fémtálcán tedd be őket a fagyóba, hamarabb megfagynak, mint a műa. tálcán.
De ugyanígy lefagyaszthatod a bepanírozott krumpli-krokettet is, ezt köretnek tudja frissen sütni.
Fagyaszthatod a lesütött húsokat is, ezeket folpackba csomagolva külön-külön fagyasztod, ha kivette csak felmelegíteni kell.
A rántott levesbe való gombóc, amit a 3-as említett:
a megfőzött krumplit apróra töröd, sózod, mennyiségtől függően 1-2 tojást bele, és annyi liszttel gyúrod össze, hogy könnyen nyújtható, formázható, de nem ragadós tésztát kapj.
No ebből szoktam a gölödin-levest (de jó ötlet), és a maradék tésztát elnyújtva, kockára vágva zsírban (olajban) kisütve = krumplis-lángos.
A leves = paprikás rántást felengedsz, 1 kis fokhagymát, sót, köménymagot, babérlevelet, karikára szelt répát-gyökeret, 1-2 feldarabolt krumplit félig megfőzöd, majd a fentebb írt tésztából formázott kis golyókat, gölödineket belefőzöd.
Gyakorlatilag minden készételt, félkészet, nyerset lehet fagyasztani, csak nem minden olyan, mint frissen.
krumplit, tésztát, rizst nem érdemes, mert 20 perc alatt frissen is kész és jobb állagú, mint fagyasztva.
nézz körül a mirelitpultokban, amit ott látsz, minden házilag is fagyasztható.
a fasírt is teljesen jó pl készen, prézlibe forgatva, egyedileg fagyasztva. (nem egyenként, csak ne gyógyuljanak össze ) a panírozott termékeket bő forró zsiradékban kell fagyosan elkezdeni sütni.
levesek, pörköltfélék szintén fagyaszthatók, a mikro kiolvasztó funkcióján lehet kezdeni melegíteni.
káposztafélék is jól tűrik a fagyasztást, töltött, székely, rakott stb.
először próbáljatok ki néhányat, és, ha bejön akkor lehet folytatni, újabbal próbálkozni.
nekem az előre gyártott rántottgomba nem jött be, szivacsos lett és a prézli is lemászott róla.
de , lehet, hogy én csináltam valamit rosszul :)
Köszönöm a hasznos válaszokat! :)
Ha rántotthusit bepanírozva fagyasztok le, akkor ki kell olvadnia vagy fagyosan is meg lehet sütni? (mint a boltit)
Hogy jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!