Szülés utánra milyen ételeket készítsek ami lefagyasztva is tárolható?
Pl. panírozd be előre a rántott húst,de csak frissen süsd!
De nem lesz segítséged szülés után?Aki megfőz Nektek,mondjuk.Nagymami,barátnő,ilyesmi.
Én már paprikás krumplit is fagyasztottam, ehető volt :)
Töltött káposztát is lehet :)
Panírozva szinte mindent, hozzá rizst főzni pedig még egy pasi is tud, vagy zacskós krumplipüré-port készíthet :)
Ha kockára vágva fagyasztasz husit, valami üveges szósszal meg tudja csinálni.
Remélem, nem fogsz főzőcskézni in. 2 hétig szülés után.
Pl milánói szószos husit és akkor csak tésztát kell hozzá főzni. Vagy töltött paprikát, székely vagy toros káposztát(bár ezt inkább csak apunak- a szoptatás miatt) vagy tejfölös- paprikás csirkét, lecsót.
Már én is gondolkozom ezeken. Én januárban szülök. Te mennyivel előtte kezded feltölteni a hűtőt?
Nekem az első babánál volt segítség, de most lehet nem veszem igénybe: anyós főztjét amúgy sem szeretem, ráadásul nem talált semmit a konyhában- már mindegy lett volna ha én főzök. Nem volt annyi esze, hogy otthon főzze megf és úgy hozza. Anya meg csak olyat főzött, amitől még én is puffadtam, nem hogy a baba. Bár ő azt mondta, hogy úgy se sok tejem van, miért izgulok. Hát mondjuk az tényleg nem volt sok.
Éppen ezért akarok most inkább magamról gondoskodni, mindenkit kizárok és csak szoptatok. Ha valaki segíteni akar, akkor foglalja el a nagyobbik gyereket.
Ja, amúgy bocs, hogy így kifakadtam.
A lecsó üvegben tökéletes! Tojás nélkül persze, de elkészíted, és akár tartósító nélkül, vagy pici szalicilt szórsz a tetejére a befőttes üvegben. Csak melegíteni kell :)
Ugyanez sóskafőzelékkel is jó.
Fagyasztani szinte mindent lehet, csak tejfölös ételeket nem ajánlatos.
Hát nem hiszem,hogy lesz segítség, csak a féjem. Ő tud főzni, de nem akarom, hogy azzal sokat foglalkozzon, mert takarítani és mosni is kell, és a nagyobb gyerekkel is foglalkozni. Ez meg neki már szerintem sok lenne:-)
Anyós talán küld majd kaját, de nem tuti, mert gyakorlatilag 3 hónapja nem beszélünk, ugyanis összevesztem apóssal, és ezt a babát sem nagyon akarják...
Szóval próbálok előre gondolkodni, de azért én is fogok valamennyit ténykedni szerintem itthon.
Ma főztem csirkepörköltet 2 adaggal le is fagyasztottam, ez 2 nap de még kéne legalább 2 hétre való.
Amúgy a lecsó sem túl jó nekem, az is puffaszt sajna, de töltött káposztát(csak a gombócot fogok enni), meg a fasírt is jó és a spagetti is.Húsleves is lesz, de még kéne valami...
Szóval én ma kezdtem el feltölteni az üres hűtőt, és 2 hónap alatt csak összejön kb 2 hétre való.
Szia. Nem az első vagyok de tudok segíteni. Én is szoktam rántott húsit fagyasztani. Ne kell felengedni sütés előtt.
Szoktam cukkinit , töltött gombát is ugyan úgy előre panírozva fagyasztani. Könnyű szülést kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!