Miket készítsek össze magamnak és a kisfiamnak a szülés utáni néhány napra?
Első babás anyuka vagyok, és végképp nincs tapasztalatom. Annyit tudok, hogy a babának is vinni kell mindent, mert semmit nem adnak.
köszönöm a segítséget
Szia!ahol én feküdtem,a gyereknek kellett vinni pelust,popsitörlőt,popsikrémet,de ruhát csak akkor,mikor hoztuk haza,mert bent pólyát adtak rá.kellett még neki vinni textilpelust,kis takarót,a köldökkezeléshez alkoho(de nálunk az adták)mgadnak minden olyat,amit amúgy is vinnél kórházba,+melltartóbetét,mellszívó,tena vastag betét a szülés utáni napokra,a patikában kapsz tena eldobható bugyit,sok-sok fehérnemű,és hálóing(olyat,amit le tudsz gombolni a szoptatásnál,hogy ne kelljen kibújni belőle)szoptatós tea(én sokt ittam,attól ndult be a tejem,meg az állandó mellszívástól)mielőtt bemégy a kórházba,a gyerekorvostól kérd el a baba recepteit,hogy mire ijöttök,minden kéznél legyen.most hirtelen nem jut más az eszembe.jó szülést,és jó egészséget!
egy 8 hónapos anyukája
babának:
ahány nap -ált. 5 napig tartanak bennt- annyi db. body és annyi db rugdalozó
éjjelre lehet hálózsákot is
két sapka
3-4 db textilpelus - büfiztetéshez-
2 db textilpelus a feje alá az ágyba
ha akarod kis textilkesztyü hogy ne karmolja össze magát v. téged.
egy pléd
egy zacskó törlökendő
napi 5-6 pelenka -2-5 kg-os
hajkefe
popsikenőcs meg más ilyen nem kell
Neked:
kényelmes bugyi
éjszakai v. inkontinencia betét 20 db
pizsama v. hálóing
köntös
innivaló minden nap kb. két liter
legyen nálad csoki meg nápolyi
kispárna - nem szokott lenni -
2. v.
nagyon szivesen.
az a lényeg hogy nem kell mindent bevinni mert mellszivót ha kellhet utólag is megvehet apa-anyukád stb.
annyit tehetsz hogy egy papirra felirod hogy milyen legyen és ő megveszi.
szóval minden pótolható és bármit be tudnak vinni neked.
csokit nápolyit azért irtam mert elég sok helyen késön 9 körül van reggeli addig is enni kell valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!