Hogyan kell rizstejet készíteni?
Figyelt kérdés
Előre is köszönöm a válaszokat.2008. máj. 28. 16:38
1/3 anonim válasza:
Szia.Nem a tejberizsre gondoltál?Rakj egy lábosba 2dl rizst(egy bögre)Önts rá kb 3.5-4dl tejet ,rakj hozzá cukrot,(én vaniliást is szoktam)és kevergetés mellett főzöd.Ha megdagad a rizs,és még kemény, de nincs már tej alatta,akkor utánaöntesz.Mikor már puha akkor lefeded 10-15percre hogy rendesen beszívja a tejet.És kész.
2/3 anonim válasza:
Attól tartok, a kérdező nem a tejberizsre gondolt. Rizstejet kérdezett, azt így kell:
1 kg BARNArizst kb. 2,5-szeres vízzel felteszünk főni. Amikor a víz tejszerű állagú lesz (kellően sűrű, fehéres-barnás színű), akkor leöntjük a rizsről, és új vizet öntünk a rizsre, majd továbbfőzzük. Mindezt addig ismételjük, míg a rizs „ad tejet”. Egy kiló rizsről 3 óra alatt körülbelül 3-4-szer tudunk vizet cserélni, és összesen körülbelül 1,5-2 liter rizstej nyerhető így.
A végén a rizst szitán átnyomkodhatjuk, és ezzel is nyerhetünk még egy kis sűrű rizstejet.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a tejberizst ezer éve tudom, a rizstejet kérdeztem, bármily hihetetlen, köszönöm a 2. válaszolónak a választ.
2008. máj. 29. 10:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!