Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell rizstejet készíteni?

Hogyan kell rizstejet készíteni?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm a válaszokat.
2008. máj. 28. 16:38
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Szia.Nem a tejberizsre gondoltál?Rakj egy lábosba 2dl rizst(egy bögre)Önts rá kb 3.5-4dl tejet ,rakj hozzá cukrot,(én vaniliást is szoktam)és kevergetés mellett főzöd.Ha megdagad a rizs,és még kemény, de nincs már tej alatta,akkor utánaöntesz.Mikor már puha akkor lefeded 10-15percre hogy rendesen beszívja a tejet.És kész.
2008. máj. 28. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Attól tartok, a kérdező nem a tejberizsre gondolt. Rizstejet kérdezett, azt így kell:


1 kg BARNArizst kb. 2,5-szeres vízzel felteszünk főni. Amikor a víz tejszerű állagú lesz (kellően sűrű, fehéres-barnás színű), akkor leöntjük a rizsről, és új vizet öntünk a rizsre, majd továbbfőzzük. Mindezt addig ismételjük, míg a rizs „ad tejet”. Egy kiló rizsről 3 óra alatt körülbelül 3-4-szer tudunk vizet cserélni, és összesen körülbelül 1,5-2 liter rizstej nyerhető így.


A végén a rizst szitán átnyomkodhatjuk, és ezzel is nyerhetünk még egy kis sűrű rizstejet.

2008. máj. 28. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a tejberizst ezer éve tudom, a rizstejet kérdeztem, bármily hihetetlen, köszönöm a 2. válaszolónak a választ.
2008. máj. 29. 10:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!