Hogyan lehet szépen kifaragni a tököt? Van ennek menete?
Nekem is sokat készített gyerekkoromban Apám, én is a gyerekeimnek.
Bármilyen tök,(sütő, spárga, dísztök, lopó, stb) kiválasztod a szebbik felét "arcnak", majd az ellentétes oldalon nyitsz rajta egy megfelelő méretű "ajtót".
Ezen egy kanállal ki tudod kaparni a tök szivacsos-magos belsejét, csak a kemény hús alkotta ház marad.
Innen egy éles kés, és némi fantázia, meg egy darab gyertya szükséges a mókához.
Állítólag valahol a fejtetőn szoktak egy kerek léket vágni, mint amikor a dinnyét lékelik. Ezen a lyukon keresztül a belső részt ki lehet kaparni, a szemét, száját is kivágni, gyertyát beleültetik olyan távolságra a lyukhoz, hogy azt már kívülről meg tudják gyújtani. Utána a fejtető-léket visszateszik.
Még sosem csináltam, elvileg így működnie kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!