Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet szépen kifaragni...

Hogyan lehet szépen kifaragni a tököt? Van ennek menete?

Figyelt kérdés
2012. nov. 1. 07:26
 1/2 doboszoli ***** válasza:

Nekem is sokat készített gyerekkoromban Apám, én is a gyerekeimnek.

Bármilyen tök,(sütő, spárga, dísztök, lopó, stb) kiválasztod a szebbik felét "arcnak", majd az ellentétes oldalon nyitsz rajta egy megfelelő méretű "ajtót".

Ezen egy kanállal ki tudod kaparni a tök szivacsos-magos belsejét, csak a kemény hús alkotta ház marad.

Innen egy éles kés, és némi fantázia, meg egy darab gyertya szükséges a mókához.

2012. nov. 1. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Állítólag valahol a fejtetőn szoktak egy kerek léket vágni, mint amikor a dinnyét lékelik. Ezen a lyukon keresztül a belső részt ki lehet kaparni, a szemét, száját is kivágni, gyertyát beleültetik olyan távolságra a lyukhoz, hogy azt már kívülről meg tudják gyújtani. Utána a fejtető-léket visszateszik.

Még sosem csináltam, elvileg így működnie kell.

2012. nov. 1. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!