Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » 2 főre hogyan készítsem el a...

2 főre hogyan készítsem el a rizst? Mennyi rizshez mennyi víz, a menete? (ne dkg-ban légyszi)

Figyelt kérdés
2011. febr. 14. 10:00
 1/9 anonim válasza:
Amennyi rizst mérsz, kétszer nnyi vizat adj hozzá, pici olajat és sózd! 2 főre kb fél bögre rizst számolunk, ezt most meg alaposan! Tedd egy főálló tálba, tegyél hozzá 1 bögre vizet(ha fél bögre a rizs), só, pici olaj! És 20 perc a mikróban, félidőnél keverd át!
2011. febr. 14. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
ÚÚhhh, bocsi a helyesírási hibákért!!! :S
2011. febr. 14. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
nem mikrós verziót tudsz? ebben nem bízok
2011. febr. 14. 10:07
 4/9 anonim ***** válasza:
36%

2 főre egy 2,5 dl-es bögre rizst számolj. kevés zsiradékon futtasd meg, majd másfél bögre forró vízzel öntsd fel.egy teaéskanál só mehet bele. fedő alatt addig főzd, míg a levét felszívta. hamar meglesz. akkor kavard át villával és húzd félre. egy tiszta konyharuhával takard le, hogy a párában még tovább puhuljon.

így szép ,nem elázott, hanem pergős rizsed lesz.

2011. febr. 14. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Én pédául így szoktam: egy tejfölös v. joghurtos pikli ( 1,5 - 2 dl) rizs. Ezt beleteszem egy teflonos lábasba, előtte alá egy pici zsír. De tényleg pici, nem kell hogy álljon a lábasban, csak mikor elolvad lepje el az egész lábas alját. Ezen egy picit megpirítom a rizst állandó kavargatás közben, mig egy kicsit ki nem fehéredik még jobban mint amilyen alapból. Eztán teszek rá 2 pikli vizet, (azzal a piklivel, amivel kimértem a rizst.) Teszek hozzá egy húleveskockát, ezt jól elkavargatom. Teljesen takarékra veszem és lefedve így hagyom egy kicsit. Mivel nekem villanytűzhelyem van, én egy kicsit hamarabb elzárom, még mielőtt kész van, mert még úgyis tartja egy kicsit a meleget és készre fő. akkor van kész, amikor teljesen magába szívta az összes vizet.
2011. febr. 14. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi szépen remélem sikerül
2011. febr. 14. 10:52
 7/9 anonim válasza:
A rizst olajon fehéredésig pirítod! Felöntöd a 2szeres mennyiségű forrásban lévő vízzel. Megsózod, lefeded és leveszed a lángot takarékra. Hagyod hogy beszívja a levét és kész is!
2011. febr. 16. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Én például kuktában készítem a rizst, mert úgy jó pergős lesz. 1 börgre rizs, (ZSÍRON megfuttatva) 2 bögre víz. Bele só, bors, vagy vegeta. forrás után lefedem, és azonnal elzárom a tűzhelyet (kerámialapos villany) 15 perc múlva olyan rizsed lesz, mint a csomagolt előrefőzöttek, csak sokkal finomabb.
2011. febr. 18. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Én 2 főre 1,5 bögre rizst számolok, mert a párom nagyétkű :) 2szerannyi mennyiségű víz, kevés só. Felforralod, aztán már csak lassan hagyod bugyogni, míg el nem fő a leve.
2011. febr. 21. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!