Milyen recept alapján tegyem el télire az ecetes uborkát?
Figyelt kérdés
Szeretném,ha jó ropogós maradna.2009. aug. 4. 11:58
1/2 anonim válasza:
Ebbe a savanyú lébe tedd el:
60 dkg cukor, 12 dkg só, 20%-os ecetből fél liter (ha 10%-os, akkor 1 liter kell), 1 csomag nátrium-benzoát, 1-1 ek: egész bors, egész kömény, mustármag, korriander, szegfűbors, kb.3-4 db babérlevél.Ezt az egészet 1 liter vízzel felforralom, amikor már felforrt, akkor elzárom alatta a gázt és hozzáöntök 3 liter hideg vizet.Megvárom még kihűlik, majd egy befőttesüvegbe belerakom az uborkákat, leöntöm a savanyú lével a tetejére teszek celofánt vagy tetőt és már készen is van. Ha marad a léből nyugodtan el lehet tenni egy ásványvizes palackba, mert eláll és ha raksz még be ubit, akkor nem kell megint főzni.
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm.Kipróbálom ezt a receptet.
2009. aug. 5. 08:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!