Főzés közben megkóstoljátok az ételt?
Folyton kóstolom az ételt, (a fasírtnak valóba is "beleeszek"), a barátom azonban egyáltalán nem.
Szerinte az még nyers és egészségtelen így megenni.
Ő az illata alapján állapítja meg, hogy jó e.
(Több kevesebb sikerrel)
Köszönöm, én is inkább azért kóstolom, hogy 100% biztos finom legyen.
Csak olyankor jön a "csúnya nézés", hogy az még nyers!
Persze nincs ebből gond, csak gondoltam rákérdezek nálatok mi a megszokott.
:)
Az első válaszoló vagyok.
A csúnya nézésre válaszold ezt: a tatárbifsztek is nyers. Én nem látok különbséget aközött és a fasírt megkóstolása között.
Igen-igen a bifsztek...
Korábban még sohasem evett és eléggé idegenkedett tőle, de a kedvemért megkóstolta. Ízlett neki, de 2naposan már nem evett belőle (nem undorkodott, meg semmi, csak inkább mást választott a hűtőből).
Persze azt is megindokolta, azt így eszik, de pl a fasírtot nem nyersen fogyasztják... Hát Ő ilyen, de nincs ebből konfliktus.
Többször is kóstolok, azért nem csak a befejezés előtt, mert sok fűszernek idő kell. Például ha a pörköltet csak befejezés előtt kóstolnám meg, és ott jönnék rá, hogy még babérlevél kell bele, vagy például még egy kis bort elbír, akkor "csúszik" az ebédem, mivel ezeknek idő kell - pl míg az alkohol kiszáll az ételből, vagy míg a babérlevél íze is belefő - .
Lehet kóstolás nélkül, megszokásból főzni, de igazán jókat szerintem akkor lehet, ha az ember kóstol is.:)
Persze én sem kanálszám eszem, csak az íze miatt.
Pl a fasírt fűszerezését sütés után nem nagyon lehet korrigálni.
Főleg, ha több embernek főzök, olyankor teljesen ráparázok, hogy rendben elkészül -e és 10 percenként belekóstolok mindenbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!