Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Főzés közben megkóstoljátok...

Főzés közben megkóstoljátok az ételt?

Figyelt kérdés

Folyton kóstolom az ételt, (a fasírtnak valóba is "beleeszek"), a barátom azonban egyáltalán nem.

Szerinte az még nyers és egészségtelen így megenni.

Ő az illata alapján állapítja meg, hogy jó e.

(Több kevesebb sikerrel)

2012. szept. 30. 14:08
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Most már csak a legvégén kóstolom meg, akkor is csak a leveseket, szószos ételeket. Korábban többször kóstoltam, most már elég profi vagyok a fűszerezésben. A családi összejövetelekkor engem kérnek meg, hogy főzzek/süssek valami különleges ételt, szóval nem lehet annyira rossz, ha 22 évesen ezt elértem. Akkor kóstolok többször, ha új fűszert próbálok ki, mert nem tudom, mennyire intenzív.
2012. szept. 30. 14:13
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
főzés közben többször kostolok . ha kész a kaja akkor még egyszer megkostolom.
2012. szept. 30. 14:18
 3/18 anonim válasza:
Én állandóan kóstolok, hogy biztosan tökéletes legyen, mert hiába csinálok meg valamit 100x, soha sem ugyanannyi fűszert kíván... Anyósom viszont soha nem kóstol, és nagy általánosságban finomat főz. A nyers fasírtot én is megkóstolom, meg a húsgombócnak valót is, disznótorban a nyers kolbászhúst.... :D
2012. szept. 30. 14:20
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes módon, akkor kóstolok, ha tudom, hogy abból a kajából mások is esznek. Pl. vendéglátásra amit főzök, vagy tudom, hogy a pörköltből viszek a tesóméknak, stb. Ha csak saját célra főzök, akkor nem kóstolok, majd "javítok" rajta a tányérban, ha kell!
2012. szept. 30. 14:23
 5/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm, én is inkább azért kóstolom, hogy 100% biztos finom legyen.

Csak olyankor jön a "csúnya nézés", hogy az még nyers!

Persze nincs ebből gond, csak gondoltam rákérdezek nálatok mi a megszokott.

:)

2012. szept. 30. 14:47
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszoló vagyok.

A csúnya nézésre válaszold ezt: a tatárbifsztek is nyers. Én nem látok különbséget aközött és a fasírt megkóstolása között.

2012. szept. 30. 15:01
 7/18 A kérdező kommentje:

Igen-igen a bifsztek...

Korábban még sohasem evett és eléggé idegenkedett tőle, de a kedvemért megkóstolta. Ízlett neki, de 2naposan már nem evett belőle (nem undorkodott, meg semmi, csak inkább mást választott a hűtőből).

Persze azt is megindokolta, azt így eszik, de pl a fasírtot nem nyersen fogyasztják... Hát Ő ilyen, de nincs ebből konfliktus.

2012. szept. 30. 15:14
 8/18 bumbi02 ***** válasza:
100%

Többször is kóstolok, azért nem csak a befejezés előtt, mert sok fűszernek idő kell. Például ha a pörköltet csak befejezés előtt kóstolnám meg, és ott jönnék rá, hogy még babérlevél kell bele, vagy például még egy kis bort elbír, akkor "csúszik" az ebédem, mivel ezeknek idő kell - pl míg az alkohol kiszáll az ételből, vagy míg a babérlevél íze is belefő - .

Lehet kóstolás nélkül, megszokásból főzni, de igazán jókat szerintem akkor lehet, ha az ember kóstol is.:)

2012. szept. 30. 15:15
 9/18 anonim ***** válasza:
73%
Én is kóstolgatok, de a fasírtot csak a nyelvemmel és után jól kiöblítem a számat, mert undorodom a nyers hústól, nem beszélve arról hogyha disznóhúsból csinálod, akkor tilos nyersen megenni, mert súlyos betegséget okozhat.
2012. szept. 30. 15:38
 10/18 A kérdező kommentje:

Persze én sem kanálszám eszem, csak az íze miatt.

Pl a fasírt fűszerezését sütés után nem nagyon lehet korrigálni.

Főleg, ha több embernek főzök, olyankor teljesen ráparázok, hogy rendben elkészül -e és 10 percenként belekóstolok mindenbe.

2012. szept. 30. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!