Miért lett csípős a baracklekvárom?
Figyelt kérdés
Most főztem életemben először lekvárt, dzsemfixet, és édesítőt használtam. 3napja készült, most kóstoltam meg, ízre nem is olyan rossz, de valamiért csíp, mintha csilit is tettem volna bele :)) mi lehet ennek az oka?2009. júl. 18. 10:13
1/7 anonim válasza:
Nem lehet, hogy megromlott ebben a nagy melegben? Akkor szokott fura íze lenni, bár biztos hűtőben volt...
Más nem jut eszembe.
2/7 anonim válasza:
Suerintem az édesítőtöl lehet.Azt nem biztos,hogy lehet sokáig főzni.A dzsefix mellé minek kellett édesítő.A lekvárba cukor kell,de nem feltétlen sok.
3/7 anonim válasza:
hagy még összeérni, még nagyon korai enni.
Nem hagytad rajta a héját? Attól szokott még ilyen lenni, vagy a sok tartósítótól. Lehet h azt mérted el...
más ötletem nincs. 1-szer én is jártam így, és vártam vele, ahogy teltek a hónapok, úgy ment el belőle ez a csípős mellékíz.
4/7 anonim válasza:
Nem tettél rá, vagy bele szalicilt? Mert az csípős!
5/7 anonim válasza:
Én is úgy tudom,hogy a sok szaliciltől lehet csípős.
6/7 anonim válasza:
Én is az édesítőre szavazok, mert én is tettem el dzsemfixszel, már háromszor, és közvetlenül miután kihűlt ettünk belőle, semmi baja nem volt.
7/7 anonim válasza:
Én a cseresznye befőttel jártam így 10 évvel később. Ezek szerint a túl sok szalicil miatt van. Elég fura egy íz, olyan, mintha gyógyszert ennék. Egy tonna fahéjjal meg gyömbérrel elkeverve elmegy. Nem akarom kidobni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!