Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Levesbe habarás helyett jó a...

Levesbe habarás helyett jó a sima főzőtejszín is?

Figyelt kérdés
Nem arra vagyok kiváncsi h mi van benne, miért egészségtelen és h mit használjak helyette. Csak arra amit a kérdésben leírtam.
2012. júl. 2. 13:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam használni tejszínt, finomabb, krémesebb tőle a leves/étel. Sokszor főzelékbe is azt teszek tejföl helyett ;)
2012. júl. 2. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :D Ment a zöld pracli :D
2012. júl. 2. 13:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én pl. ragulevesbe és gyümölcslevesbe csak főzőtejszínt teszek. Attól függ, milyen levesről van szó.
2012. júl. 2. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Karfiol levesbe gondoltam v még esetleg frankfurtiba. A habarásom sosem sikerül tökéletesre sajnos és ilyen darabos lesz a leves
2012. júl. 2. 13:57
 5/9 anonim ***** válasza:
3-as voltam. Ha a tejfölben elkevered a lisztet, akkor mindig lassanként a forró levest szedd bele és keverd össze alaposan minden kanál után, míg elég híg nem lesz (feloldódik a tejfölös liszt) és csak utána öntsd bele a nagy kondér levesbe ezt az elegyet. Így nem fog becsomósodni. A frankfurtihoz szerintem egyébként jobb a tejföl...
2012. júl. 2. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
5. Így szoktam csinálni, de csak nem jön össze.
2012. júl. 2. 14:53
 7/9 anonim ***** válasza:

nagyon finom a főzőtejszín, de erre is érvényes a hőkiegyenlítés, mert a forró leves akár ezt is összekaphatja.kis kézi habverőt használok a keveréshez, az ovális dróttal szépen szét lehet kergetni a csomókat.

rántást, habarást, pudingot is így keverem már, mert szép homogén állagú lesz minden.

2012. júl. 2. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Mindenkinek ment a zöld
2012. júl. 2. 15:59
 9/9 anonim ***** válasza:

ha még így sem jött össze, ahogy a kanalankénti elegyítést leírták, ( kanál hátával a kisedény falán a lisztcsomókat szétpaszírozni), akkor

(fém) szitán át is a levesbe engedheted / keverheted

2012. dec. 24. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!