Valvehead kérdése:
Hogyan kell habarni?
Figyelt kérdés
"A tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel és a pirospaprikával, és ezzel habarjuk be a levest."
Az az ötletem, hogy kavarás közben lassan kell adagolni, de bízom benne, hogy egy profi rábólint vagy kijavít! Előre is köszönöm!
2012. febr. 8. 12:34
1/5 anonim válasza:
Miután összekeverted őket, vegyél elő egy másik kanalat, merj bele 1-2 kanál levest és azzal is keverd össze, és így 1-2 kanalanként higítsd a habarást, amíg folyékony nem lesz. Aztán az egészet zuttyantsd bele a fazékba és keverd össze, így tuti nem lesz csomós.
A keverés közben lassan adagolásnak az a veszélye, hogy akkor szinte tuti, hogy csomós lesz.
Ja és ha benne van a habarás, onnantól csak 1-2 percig főzd már, hogy a liszt megfőjön, szóval a végén tedd bele!
2/5 anonim válasza:
A habarás annyit jelent, hogy valamilyen folyadékba lisztet keversz, esetleg még füszereket is, és ezt a forrásban lévö ételbe öntöd folyamaros keverés mellett, különben ugyanis összecsomósoki benne. Amikor belekerült a habarás, atol kezdve kis lángon kell tovább fözni, kevergetve és kb 15-20 perc után levenni a tüzröl.
3/5 anonim válasza:
a habarás anyagát , többnyire lisztet valamilyen folyadékkel , és egyéb fűszerekkel esetleg csomómentesre keverünk. pl liszt+víz, liszt+tej, liszt+tejföl, liszt+tejszín, keményítő+víz.... szóval sokféle lehet. legjobb egy kis kézi habverővel egy kis tálban csomómentesre keverni akármelyiket. először a lisztet tesszük a tálba, és a folyadékot lassan kevergetve adjuk hozzá. aztán a fővő étel levéből apránként adni hozzá pár kanállal, hogy megtörténjen a hőkiegyenlítés, és ezután keverni az ételehez. nem kell , hogy zubogjon, lassan főjön, sűrűsödjön pár percig. hamar elkezd pöfékelni, akkor általában már jó is lesz. a habverő a további átkeveréshez is hasznos.
4/5 anonim válasza:
Ezeket összekevered csomómentesre egy cukrászhabverővel, mert azzal a legegyszerűbb. Ezután én le szoktam venni a tűzről az ételt amit be akarok habarni, majd a habarásba én hideg vizet szoktam önteni, majd azzal is csomómentesre keverem. Amikor ez megvan, a kajába öntöm a habarást úgy, hogy ahová öntöm, ott keverem továbbra is a habverővel. Amikor az egész habarás benne van a kajában, a habverő már nem kell, visszateszem a tűzre a kaját, és kevergetés mellett felforralom.
5/5 anonim válasza:
Hogy tuti ne legyen csomós előveszel egy tésztaszűrőt és azon keresztül öntöd bele. És közben kevered. Lassan csurog át a szűrőn és így nem csomósodik. Ha már csak a kicsi sűrű van, akkor a szűrőt belenyomod, hogy visszajöjjön a lé, és úgy folyatod át a maradékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!