Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A kovászos uborkát meddig...

A kovászos uborkát meddig kell "érlelni"? És utána vegyem ki a léöböl és tároljam hütöben?

Figyelt kérdés
2009. júl. 8. 17:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
amíg meg nem sárgul egy kicsit.Akkor kóstold meg és szűrd le a levét,és abban tárold hűtőben.
2009. júl. 8. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A legfontosabb, hogy akkor kell elrakni, amikor süt a nap, mert az érleli. Három nap elteltével vágj le a tetejéből egy darabkát és kóstold meg. Ha már kellemes íze van, akkor szedd ki tálba, mosd le róla hideg vízben a kenyérmorzsákat. Majd rakd be kisebb dunsztosüvegekbe, szűrd rá a kovászos levet és úgy a hűtőbe. Elrakni pedig én úgy szoktam, hogy megmosom az uborkákat jól, oldalt csinálok rajtuk késsel hosszanti vágásokat,de nem vágom végig. Berakom az üvegbe, beledugdosom a kaprot, ami kimondottan ehhez való száras kapor, két gerezd fokhagymát, pár szem szemes borsot. Felforralom a vizet annyi sóval, ahány kg uborkát rakok el. Amikor kissé hűlt a lé, de még valamelyest meleg, akkor ráöntöm az uborkára. Lefedem jókora kenyérdarabbal, én a csücskét szoktam rárakni.
2009. júl. 8. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Második, annyi kiskanál sóval, csipet sóval vagy mivel? Én is szeretnék elrakni, de nem tudom, hogy kell, a Te leírásod tetszik, csak a sónál nem tiszta nekem a dolog. :)
2009. júl. 12. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!