Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Te hogy csinálod a kovászos...

Te hogy csinálod a kovászos uborkát?

Figyelt kérdés
Úgy olvasom mindenütt szinte, hogy só, fokhagyma, friss száras kapor és kenyér kell. Legfőképp ezek a dolgok. Szárított kaporral is lehet? Nem járok piacra és panellakó vagyok. :S

2012. jún. 26. 23:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Én így csinálom:

2,5 kg uborka (5 l üveghez)

8 dkg só 2 l vízben feloldva

4 gerezd fokhagyma

1 cs friss kapor (biztos jó a szárított is, de a nagyobb bevásárlóközpontban árulnak friss kaprot)

3 nagy szőlő levél (ezt "panellakónak" nehéz beszerezni)

kenyér a tetejére


Ha ezt soknak találod, akkor rakd el felét télire. Nem nehéz. Ha készen van a kovászos uborka, lemosod egyesével tiszta vízzel, 7 dl-es üvegbe rakod, a levét átszűröd egy sűrű szöveten - ha nincs akkor rakj a teaszűrőbe gézlapokat és azon szűrd át - felforralod egy kis kanál tartósítószerrel, majd miután a lé kihűlt, ráöntöd az uborkára, jól rácsavarod a tetőt és kész.

2012. jún. 27. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

én is hasonlóan, de én másfél kilót teszek csak egyszerre, mert az, ha kész az uborka belefér négy csavaros üvegbe, és be tudom tenni a hűtőbe.

szóval egy nagy üvegbe alulra is kaprot teszek rá állítgatom az vastagabb végén keresztbe behasított uborkákat. közé pottyantgatok pár gerezd fokhagymát. a tetejére is teszek kaprot. lehet szárazabb vagy zöld is.

forró vizet engedek a csapból,jó sósra csinálom (nem dekázom, kóstolom)és egy ek. ecetet is teszek bele.

ettől roppanós marad az uborka, nem puhul meg a közepe sem.tetejére egy szelet egyhén pirított kenyeret teszek,lazán lefóliázom és mehet a napra.

ha megérett, az uborkákat leöblítbe átrakom csavaros üvegekbe és a levét leszűrve ráöntöm.hűtőben tartom.

ahol kovászolni való uborkát árulnak, általában van kapor is.zöldségesnél , áruházakban biztos.

2012. jún. 27. 06:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Kenyér helyett krumplival is csinálhatsz kovászos uborkát. Egy jó nagy krumplit karikára vágsz, és úgy teszed bele az uborkát, és a többi hozzávalót. Ajánlom, hogy ne kísérletezz szárított kaporral, mert iszonyú íze lesz. Vagdosd be az uborkát, és dugjál a résekbe fokhagyma gerezdeket. Én pár szem egész borsot, és babér levelet is szoktam mellé tenni.
2012. jún. 27. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Csombort is teszek, a kaporral nem túlzok...fokhagyma egy gerezd, nem szeretem ha dominál benne valami, legyen kiegyensúlyozott. Szoktam egy csípős paprikát is beledobni, épp egy kicsit pikáns lesz tőle.
2012. jún. 27. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Majd megnézem intersparban vagy tescoban van-e kapor. Vagy megkérdezem munkatársaimat akik vidékiek, kertjük van. :)
2012. jún. 27. 09:49

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!