Te hogy csinálod a kovászos uborkát?
Én így csinálom:
2,5 kg uborka (5 l üveghez)
8 dkg só 2 l vízben feloldva
4 gerezd fokhagyma
1 cs friss kapor (biztos jó a szárított is, de a nagyobb bevásárlóközpontban árulnak friss kaprot)
3 nagy szőlő levél (ezt "panellakónak" nehéz beszerezni)
kenyér a tetejére
Ha ezt soknak találod, akkor rakd el felét télire. Nem nehéz. Ha készen van a kovászos uborka, lemosod egyesével tiszta vízzel, 7 dl-es üvegbe rakod, a levét átszűröd egy sűrű szöveten - ha nincs akkor rakj a teaszűrőbe gézlapokat és azon szűrd át - felforralod egy kis kanál tartósítószerrel, majd miután a lé kihűlt, ráöntöd az uborkára, jól rácsavarod a tetőt és kész.
én is hasonlóan, de én másfél kilót teszek csak egyszerre, mert az, ha kész az uborka belefér négy csavaros üvegbe, és be tudom tenni a hűtőbe.
szóval egy nagy üvegbe alulra is kaprot teszek rá állítgatom az vastagabb végén keresztbe behasított uborkákat. közé pottyantgatok pár gerezd fokhagymát. a tetejére is teszek kaprot. lehet szárazabb vagy zöld is.
forró vizet engedek a csapból,jó sósra csinálom (nem dekázom, kóstolom)és egy ek. ecetet is teszek bele.
ettől roppanós marad az uborka, nem puhul meg a közepe sem.tetejére egy szelet egyhén pirított kenyeret teszek,lazán lefóliázom és mehet a napra.
ha megérett, az uborkákat leöblítbe átrakom csavaros üvegekbe és a levét leszűrve ráöntöm.hűtőben tartom.
ahol kovászolni való uborkát árulnak, általában van kapor is.zöldségesnél , áruházakban biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!