Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Muszáj felforralni a kovászos...

Salx Narval kérdése:

Muszáj felforralni a kovászos uborka vizét?

Figyelt kérdés
Az is érdekelne, hogy miért kell, ha kell. Természetesen mindent alaposan lemostam, az üveget mikróban fertőtlenítettem. Előre is köszönöm a segítséget.47-F

2012. jún. 25. 11:04
 1/10 doboszoli ***** válasza:
100%
Nem szoktam, de ha felforralod nem ártasz vele.
2012. jún. 25. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szoktam felforralni. Hát nem tudom miért kell, ha kell, de nekünk még így sem lett semmi bajunk, hogy nem csinálom. :)
2012. jún. 25. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Sohasem forraltam fel, pedig készítettem egy párszor már. Mindig tökéletes lett. (F)
2012. jún. 25. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Akkor egyedül én forralom fel? Így tanultam anyukámtól: jó sós legyen a víz, viszont le kell hűteni. Mindig ropogós lesz.
2012. jún. 25. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha nem is forralod fel, legalább langyosítsd meg, mert az uborkának a meleg kell.
2012. jún. 25. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
...és mindig melegen öntöm rá a vizet, és így is ropogós lesz.
2012. jún. 25. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek.:D
2012. jún. 25. 11:28
 8/10 anonim ***** válasza:
56%

Én a csapból folyó legforróbb vízbe teszem a sót, és az ötliteres üveghez való léhez egy ek. ecetet is teszek bele. roppanós marad az uborka, nem málés a közepe.

Évszázadok:) óta így csinálom.

a melegvíz a "buggyanás" beindulásához szükséges,és persze a további folyamatos melegen tartás is fontos.

2012. jún. 25. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Pont úgy készítem Én is ezer éve, ahogyan előttem írták. Felmelegítem a vizet, literenként megy bele egy evőkanál só, és egy evőkanál 10%-os ecet.Öt literes üveghez 2 litert. Tökéletes a kovi ubim.
2012. jún. 25. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Nektek is köszönöm, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat.Én most burgonyával készítem, kenyér helyett, minden más hozzávaló marad a régi bevált recept szerint, ill, akkor most nem forralgatom a vizet.
2012. jún. 26. 06:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!