Salx Narval kérdése:
Muszáj felforralni a kovászos uborka vizét?
Figyelt kérdés
Az is érdekelne, hogy miért kell, ha kell. Természetesen mindent alaposan lemostam, az üveget mikróban fertőtlenítettem. Előre is köszönöm a segítséget.47-F2012. jún. 25. 11:04
1/10 doboszoli válasza:
Nem szoktam, de ha felforralod nem ártasz vele.
2/10 anonim válasza:
Én sem szoktam felforralni. Hát nem tudom miért kell, ha kell, de nekünk még így sem lett semmi bajunk, hogy nem csinálom. :)
3/10 anonim válasza:
Sohasem forraltam fel, pedig készítettem egy párszor már. Mindig tökéletes lett. (F)
4/10 anonim válasza:
Akkor egyedül én forralom fel? Így tanultam anyukámtól: jó sós legyen a víz, viszont le kell hűteni. Mindig ropogós lesz.
5/10 anonim válasza:
Ha nem is forralod fel, legalább langyosítsd meg, mert az uborkának a meleg kell.
6/10 anonim válasza:
...és mindig melegen öntöm rá a vizet, és így is ropogós lesz.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek.:D
2012. jún. 25. 11:28
8/10 anonim válasza:
Én a csapból folyó legforróbb vízbe teszem a sót, és az ötliteres üveghez való léhez egy ek. ecetet is teszek bele. roppanós marad az uborka, nem málés a közepe.
Évszázadok:) óta így csinálom.
a melegvíz a "buggyanás" beindulásához szükséges,és persze a további folyamatos melegen tartás is fontos.
9/10 anonim válasza:
Pont úgy készítem Én is ezer éve, ahogyan előttem írták. Felmelegítem a vizet, literenként megy bele egy evőkanál só, és egy evőkanál 10%-os ecet.Öt literes üveghez 2 litert. Tökéletes a kovi ubim.
10/10 A kérdező kommentje:
Nektek is köszönöm, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat.Én most burgonyával készítem, kenyér helyett, minden más hozzávaló marad a régi bevált recept szerint, ill, akkor most nem forralgatom a vizet.
2012. jún. 26. 06:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!