Miért kell a kovászos uborkának a napfény?
Figyelt kérdés
Sokan írják, hogy napra kell tenni, mások meg azt, hogy nem kell, mert puha lesz. Melyik a jobb?2012. jún. 21. 15:47
1/8 anonim 



válasza:





Csak a meleg kell neki, nem a napfény pont. Nemrég csináltam a napon, és kemény maradt. Előtte ugyan azzal a módszerrel puha lett. Nem ugyan ott vettem az uborkát, lehet a fajtája is függ.
2/8 anonim 



válasza:





Régebben - amikor kitalálták, a lakásokban nyáron is hüvös volt.
A kovászos uborkának elég meleg kell (a 20 fokos lakás nem elég), ezért régen csak a naptól volt elég meleg neki. Ma a lakásokban simán van nyáron 30 fok körül, az böven elég.
Ha nem lesz a leve elég meleg, akkor nem tud beindulni a tejsavas erjedés, helyette megromlik.
Nekem általában elég a kovászos uborkát összekésziteni és jön a hüvös idö, igy a legtöbbször csak a lakásban tartom, ha nagyon lehül, akkor meleg vizbe állitom üvegestöl. Eddig még mindig sikerült.
3/8 anonim 



válasza:





Légyszi összedobni egy adag kovászos ubit, már nagyon elegem van a melegből.
Állom a költségeket!!! :))))
4/8 A kérdező kommentje:
Ok! Köszönöm!
Akkor hagyhatom a teraszon is. Ott nagyon meleg van és a nap csak reggel éri egy kicsit.
2012. jún. 21. 21:58
5/8 anonim 



válasza:





A második vagyok, egy üveggel bekészitettem...
6/8 anonim 



válasza:





Meleg kell neki, hogy beinduljon az erjedés, ahogy fentebb írták...2-3 nap alatt megvan, az hogy puha lesz-e vagy nem az uborka milyenségétől is függ. A végét mindig vágd le. Imádom a kovászos uborkát hűtőből kivéve, hidegen, bármi mellé :)...
8/8 rejtőke válasza:
Hát én nem tudom, de a nagyim mindig hurcibálta, ha arrébb ment a nap, ebből arra következtetek, hogy mégis csak kell neki a napfény. De hogy miért? Sosem kérdeztem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!