Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit gondoltok arról, ha egy...

Mit gondoltok arról, ha egy húszas éveinek elején járó egyáltalán nem tud főzni?

Figyelt kérdés
22 éves fősulis lány vagyok és mostanában egyfolytában veszekszik velem a barátom, mert nem tudok főzni. Egyáltalán semmit. Általában teljesen kész kaját veszek. nagyon ritkán zacskós levest, de általában azt is elrontom. A múltkor rántottát akartam főzni, de ki kellett dobni. A barátom meg azt mondta egyszer, hogy csináljak a szülinapjára vadast (mondjuk erről gőzöm sincs, hogy micsoda) vagy sült csirkét. Én erre nem vagyok képes, pláne a műkörmeimmel (és most nem kell mondani, hogy milyen nő vagyok). Sztem a mai világ egyre inkább arrafelé tart, hogy minden étel készen kapható és a főzés, mint olyan meg fog szűnni.
2012. jún. 20. 19:48
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
74%

Figyelj, én se mondom azt magamról hogy tudok főzni, viszont amit te csinálsz, az nagyon gáz. A vadasporon meg egyszerűen kiakadtam. Amúgy, gondolkozz már, hogy mik vannak a por kajákban! Tömve van adalékanyagokkal.

Meg ne mondd már hogy semmit nem tudsz elkészíteni.

Fogsz néhány krumplit, meghámozod, hasábolod, bele az olajba, és megfőzöd.

Fogsz egy csirkemellet, megmosod, besózod, szeleteled, bebundázod (liszt, tojás+só, zsemlemorzsa), kisütöd olajban és kész a kaja. Nem nagy cucc. Csak meg kell próbálni. Amúgy meg ott a net, tele van recepttel, és főzőcskézzetek a barátoddal együtt.

2012. jún. 20. 20:52
 12/30 anonim ***** válasza:
79%

Nem az a baj, hogy nem tudsz főzni, hanem, hogy így állsz hozzá az egészhez.

Gusztustalan, én az ilyen csajt úgy kib*sznám, mint macskát szarni...

2012. jún. 20. 20:55
 13/30 anonim ***** válasza:
82%
szerintem nem égő, ha valaki nem tud főzni a 20as éveiben, mert ugye sose késő elkezdeni. még az sem égő, ha érdektelen vagy ebben a témában, nyilván egyszerűbb rendelni a kaját, ha nincs annyi igényed, hogy tudd miből és hogyan készült az étel, amit nap mint nap eszel, hát legyen. nem vagyunk egyformák, neked a körmeid a fontosabbak, van ilyen. de ezzel az utolsó hozzászólásoddal eléggé elástad magad ( legalábbis nálam ) mert úr-isten, erre nincsenek szavak komolyan. a barátod kedvéért igazán megsüthetnél egy rántottát legalább, ami megvan max 15 percből. nem igaz, hogy neked ennyit nem ér meg -nem a kaja- hanem a barátod...
2012. jún. 20. 20:55
 14/30 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem kamuzik.

Egy 8 éves gyerek is tudja, hogy a rántotta-készítésre még véletlenül sem mondjuk azt, hogy "főztem"

rántottát, de olyan rossz lett, hogy ki kellett dobni.

Most hátratett kézzel ül a monitor előtt, és azon nevet, mennyire sikerült minket kiakasztania.

Persze én már ezen sem lepődnék meg, ha igaz lenne!

2012. jún. 20. 20:56
 15/30 anonim ***** válasza:
49%

Ha rám hallgatsz,

1. nem vadassal kezded a főzést,

2. kivágod a pasit, mint macskát sz*rni.

Mi vagy te, házvezetőnő vagy szakács?

A barátod neked egyelőre senkid, nem a családod, nem a férjed, még csak nem is a vőlegényed, nem tartozol neki semmivel, vadassal meg pláne nem.

Nagy fiú már, oldja meg a táplálkozását úgy, ahogy tudja, főzni meg főzzön rá a kedves mamája.

Majd ha családod lesz, addigra megtanulsz főzni. Gyakorlat teszi a mestert. Ne add fel. És mindig egyszerű recepteket válassz.

A főzés nem fog megszűnni, mert a készen és félkészen kapható ételekben egy halom szemét van, akkor is, ha azt írják rá, hogy tartósítószert nem tartalmaz. Úgyhogy saját és gyermeked egészsége érdekében barátkozz meg a gondolattal, hogy egyszer el kell kezdened főzni, hacsak nem akarsz betegen élni vagy idő előtt meghalni, és most nem viccelek. Elég elolvasni az összetevőket, mielőtt megveszel valamit.

Viszont a főzés jó móka lehet, ha pároddal együtt csináljátok. Ha elzárkózik a közös próbálkozástól, mondván, hogy ez női munka, akkor sajnos nem ő az igazi számodra.

2012. jún. 20. 20:58
 16/30 doboszoli ***** válasza:
49%

Nem a tapasztalatlanságoddal látom a gondot, hiszen lehet, hogy nem voltál "rákényszerítve" a főzésre, hanem a hozzáállásoddal.

Ebből így nem is lesz konyhatündér.A műköröm nem akadály!

Kérdeztél, válaszoltam.

2012. jún. 20. 20:58
 17/30 anonim ***** válasza:
69%

nagyon is remélem hogy a errefelé tart a világ és az olyan semmirekellő punnyadt dinnyék mint ti és a hasonlóan gondolkodók kihalnak a pics@ba.

ha még kaját sem tudsz csinálni magadnak akkor halj éhen úgyis túlnépesedünk kolonc nem kell.

b@zd meg még az ősember is tudta mit csináljon!!! és nincs főiskolája.

és akkor azt írod hogy--" minden étel készen kapható és a főzés, mint olyan meg fog szűnni.

--hát már hogy a t@kömbe szűnne meg ha egyszer valaki főzi és beleteszi dobozba nem????

és a te eszeddel leszek én eltartva mint nyugdíjas f@sza.

2012. jún. 20. 21:20
 18/30 anonim ***** válasza:
49%
Nem értem miért veszitek be,ez KAMU.
2012. jún. 20. 23:22
 19/30 anonim ***** válasza:
74%

Ha megteheted, hogy nem főzöl, akkor nincs ezzel semmi baj.

Abban viszont óriásit tévedsz, hogy a világ arra felé megy, hogy meg fog szűnni a főzés.

Pontosan fordítva, ilyen folyamatosan nagy ütemben dráguló élelmiszer árak mellett egyre többen csak úgy tudják megoldani a kajázást, ha otthon főznek maguknak.

Nekem ez a szakmám, és nap mint nap ezzel szembesülök, egyre többe főznek otthon.

2012. jún. 21. 07:22
 20/30 anonim ***** válasza:
82%
Eddig velem is ez volt! Én sem tudtam főzni és elég cikinek tartottam! Összeköltöztem a barátommal és mindig ő főzött, én mostam, takarítottam! De rájöttem, hogy biztos örülne neki, ha én is főznék valamit! Így elkezdtem megtanulni :) Most sem tudok még olyan jól, de nagy kedvet kaptam hozzá! Jó érzés meglepni a barátomat vele, hogy meleg vacsora várja! Ha ennyire undorodsz a hús főzésétől kezd olyanokkal amibe nem kell.. krumplis tészta, lecsó, paprikás krumpli...! Sült csirkét meg tudsz úgyis csinálni, hogy veszel fűszert hozzá és sütőben kisütöd! Adnak hozzá sütőzacskót is, csak a húst kell belerakni meg a port és be a sütőbe! Biztos örülne a barátod ha meglepnéd egy ilyennel! Hajrá! :)
2012. jún. 21. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!