Későn vettem ki a húst a mélyhűtőböl. Mikróhullámú sütőn (olvasztó program) kívül van valami praktika, hogy gyorsan felolvadjon?
a mikró az könnyen lehet, hogy a felületet, illetve a vékonyabb részeket megfőzi.
Én is a forróvizes áztatást javaslom.
ezt a sós trükköt én próbálnám ki.
Abban sem vagyok biztos, hogy nem lesz utána baromi sós a hús, de nem is ez a fő baj.
Az igaz, hogy a só olvasztja a jeget. De az olvadás maga endoterm folyamat. Azért állnadó az olvadó jég hőmérséklete, mert azt a hőt, amit magába szed a környezetéből, azt arra fordítja, hogy jégből víz legyen. Ha te jégre sót öntesz, akkor az ugyan megolvad, de hidegebb is lesz, mint az eredeti jég. Merthogy magától vonja el a hőt.
Így kell italt gyorsan hűteni. Vödörbe jég, meg az üveg, meg zacskó só. A jég megolvad és közben vonja el a hőt az üvegtől. Biztos módszer.
Szóval szerintem ezt a sóval leborítós módszert inkább hanyagoljad.
Nem tudom, hasznos lesz-e , de én kifejezetten félig-kétharmadig fagyosan szoktam felvágni a húsokat
(szeletelve, vagy csíkokra), mert ilyenkor egyszerűen könnyebb vele bánni és szebb, egységesebb lesz a végeredmény!Ha így, fagyosan vágod fel, utána azonnal készítheted fel sütni, főzni, nem kell várni, míg olvadozik! Csak egy jó éles kés kell hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!