Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Krumplit, répát hámozni...

Krumplit, répát hámozni késsel vagy hámozóval gyorsabb?

Figyelt kérdés
2012. jún. 10. 21:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én késsel nem tudok szépen hámozni, azaz nem tudom egyenletesen, szép vékonyan vágni a héjat, így hámozót használok a krumplihoz. És a répához is mostanában, mert a kapargatós módszerrel,a hogy te is írtad, szétszóródnak a darabkák :)
2012. jún. 10. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 Keletföld ***** válasza:

Krumplit hámozni, ha az már meg van főzve, nem kimondottan embernek való dolog. A forró krumpli égeti a kezet, ha meg villára tűzve próbálgatjuk, folyton leesik a villáról, ....

Ezért ajánlom hát mindenkinek az ősi japán módszert. Ki lehet próbálni, megdöbbentően jó és egyszerű.


A krumpliszemeket a vízbetétel előtt éles késsel finoman körbevágjuk. (Csak a héjvastagság mélységéig!) Aztán szépen megfőzzük ...

Amikor elkészült, egy tálkába vagy kisebb edénybe hideg vizet teszünk, amit néhány jégkockával még hidegebbre varázsolunk. A megfőtt krumplit a forró vízből merőkanállal kiszedve ebbe a hidegvízbe tesszük bele 5-10 másodpercre. Aztán kiszedve a két végénél megfogjuk, finoman megcsavarintjuk és összenyomva széthúzzuk. Hihetetlen, de egy az egyben lecsusszan róla a héja.


Bátran ki lehet próbálni, így már nem égeti össze az ember a kezeit.

2012. jún. 11. 05:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
De igen! Késsel kapargatom az újkrumplit, és a sárgarépa-gyökér héját. Öregkrumplit (és ha a répa-gyökér nagyon ráncos) akkor azokat késsel hámozom!
2012. jún. 11. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekem a krumplit késsel, a répákat pedig hámozóval, mivel így tanultam meg, így szoktam meg. :)
2012. jún. 11. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
Mondom, a répád a kezeddel hámozd, mert fájni fog!
2012. jún. 11. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim válasza:
Én is kapargatom a répát késsel. A krumpit pedig késsel szoktam, hátránya hogy több jó rész is kárba megy, mint hámozóval, viszont gyorsabban kész és általában nincs időm félóráig krumpit pucolni. Illetve ha sokáig a hámozóval pucolom, még a kezem is fáj tőle, de biztos van jobb hámozó amitől nem fájna, de nem tudom jó nekem a kés..:)
2012. jún. 16. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
Utolsó: Ha a répád késsel kapargatod nem fáj nagyon?
2012. jún. 30. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 Keletföld ***** válasza:

Aki a répa hámozásánál folyton csak másra gondol és célozgat, s nem a fehér-vagy sárgarépára, az ennyire fel tud dobódni a témán?

Nem homokos véletlenül?

2012. nov. 19. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!