Krumplit, répát hámozni késsel vagy hámozóval gyorsabb?










Krumplit hámozni, ha az már meg van főzve, nem kimondottan embernek való dolog. A forró krumpli égeti a kezet, ha meg villára tűzve próbálgatjuk, folyton leesik a villáról, ....
Ezért ajánlom hát mindenkinek az ősi japán módszert. Ki lehet próbálni, megdöbbentően jó és egyszerű.
A krumpliszemeket a vízbetétel előtt éles késsel finoman körbevágjuk. (Csak a héjvastagság mélységéig!) Aztán szépen megfőzzük ...
Amikor elkészült, egy tálkába vagy kisebb edénybe hideg vizet teszünk, amit néhány jégkockával még hidegebbre varázsolunk. A megfőtt krumplit a forró vízből merőkanállal kiszedve ebbe a hidegvízbe tesszük bele 5-10 másodpercre. Aztán kiszedve a két végénél megfogjuk, finoman megcsavarintjuk és összenyomva széthúzzuk. Hihetetlen, de egy az egyben lecsusszan róla a héja.
Bátran ki lehet próbálni, így már nem égeti össze az ember a kezeit.

























Aki a répa hámozásánál folyton csak másra gondol és célozgat, s nem a fehér-vagy sárgarépára, az ennyire fel tud dobódni a témán?
Nem homokos véletlenül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!