Valami tudomanyos magyarazat kene nekem kemiabol erre a kerdesre, hogy:Hol gyorsabb levest fozni? A Fogarasiban vagy a Fekete tenger partjan? Es miert?
Figyelt kérdés
2010. márc. 15. 16:50
1/3 anonim válasza:
Talán gyorsabban fő a leves a Fekete-tenger partján.
Ok: a Coriolis-erő nagysága az Egyenlítő felé nő, a sarkok felé csökken.
A Fekete-tenger közelebb van az Egyenlítőhöz...
(Ha nem jó, bocs!) :D
2/3 anonim válasza:
Minél magasabban vagy, annál nehezebb megfőzni a levest. A víz forráspontjának változása miatt. Ha elég magasra mászol, akkor már meg sem fől.
3/3 anonim válasza:
Valószínűleg az előző válaszoló által felvetett tengerszint feletti magasság számít. Minél magasabban vagy, annál kisebb a légnyomás, ezért alacsonyabb hőmérsékleten forr a víz (hamarabb). Amúgy sztem hülye kérdés, mert a 100 fokos vízben lehet hogy gyorsabban megpuhul a répa, vagy a tészta, mint a 80 fokosban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!