Gyors savanyusági receptet keresek?
Most csináltam először a "beledobálós" savanyúság alaplét:
Igaz, hogy a net-ről leszedett hozzávalók 10 l-rel indítanak, és az 1/4-ed részét és a hozzávalókat is annak arányában főztem bele.
Ide írom:
10 l víz
1 kg cukor
30 dkg só
1 l ecet 20 %-os
3 csomag nátriumbenzoát (szalicil volt régen)
2 kávéskanál borként (ezt is kapsz élelmiszer-üzletben)
Felforralod, megvárod míg kihűl, és átöntöd valami műanyag vödörbe.
Most induláskor raktam bele fél fej vékonyra szelt fehérkáposztát, fél fej lila káposztát, 2 kisebb vékonyra vágott sárgarépét, egy kisebb fej rózsákra szedett karfiolt.
Ezt összeraktam szerda d.u. gondolom hétvégére jó lesz, ahogy fogy belőle, és ami van otthon, pótlólag rakod ismét bele, pár nap alatt az is ehető lesz. Állandóan lesz ezzel a módival otthon savanyúd.
Ja, hát persze a borkén közbeszólt:)) a lényeg, hogy finom lesz.
hello:)
1. Mivel azt írja, hogy lehetőleg hűvös helyen tartsuk, én a normál hűtő egyik zöldséges dobozának helyére raktam, ezért a vödör eredeti tetejét rárakom, hogy az egész hűtő ne legyen savanyú szagú
2. Eddig nem ismertem ezt az egész dolgot, tavaly nyáron már hallottam róla. Most készítettem ilyet először, de azt mondják, mindegy mit, mikor raksz bele, hiszen amit ma beleraksz, és amíg nem "készül el", addig eszed a korábban belerakottat.
Bízom benne, hogy 3-4-5 nap alatt azért csak ehető lesz, amiket belerakok.
Fogalmam sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!