Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Gyors savanyusági receptet...

Gyors savanyusági receptet keresek?

Figyelt kérdés
2012. jún. 7. 15:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen savanyúságra gondolsz?
2012. jún. 7. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Eltenni télire, vagy most megenni?
2012. jún. 7. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha most kell megenni, akkor csinálj egy cukros-ecetes keveréket, öntsd fel vízzel és tegyél bele összevágott uborkát, fokhagymát, vagy hagymát-paradicsommal.
2012. jún. 7. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Most csináltam először a "beledobálós" savanyúság alaplét:

Igaz, hogy a net-ről leszedett hozzávalók 10 l-rel indítanak, és az 1/4-ed részét és a hozzávalókat is annak arányában főztem bele.


Ide írom:

10 l víz

1 kg cukor

30 dkg só

1 l ecet 20 %-os

3 csomag nátriumbenzoát (szalicil volt régen)

2 kávéskanál borként (ezt is kapsz élelmiszer-üzletben)


Felforralod, megvárod míg kihűl, és átöntöd valami műanyag vödörbe.

Most induláskor raktam bele fél fej vékonyra szelt fehérkáposztát, fél fej lila káposztát, 2 kisebb vékonyra vágott sárgarépét, egy kisebb fej rózsákra szedett karfiolt.

Ezt összeraktam szerda d.u. gondolom hétvégére jó lesz, ahogy fogy belőle, és ami van otthon, pótlólag rakod ismét bele, pár nap alatt az is ehető lesz. Állandóan lesz ezzel a módival otthon savanyúd.

2012. jún. 7. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez nagyon jó recept, de a lilakáposztától minden, de minden rózsaszín lesz benne.Persze ettől még nagyon finom.
2012. jún. 7. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Először én is azt hittem, amikor beleraktam a lilát is a lébe, minden olyan lett, mint a lila indigó. De ma már a fehér-káposzta fehér, a sárgarépa sárga, szóval megemberelte magát a lilám is a vödörben. :))))
2012. jún. 7. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Ja, hát persze a borkén közbeszólt:)) a lényeg, hogy finom lesz.

hello:)

2012. jún. 7. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Azt szeretném megkérdezni, hogy letakarod e valamivel a vödröt? Mennyi időnként teszel bele új zöldséget? Ha nem akarom korán kivenni a savanyúságot, mennyi az az idő, ameddig eláll?
2012. jún. 7. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

1. Mivel azt írja, hogy lehetőleg hűvös helyen tartsuk, én a normál hűtő egyik zöldséges dobozának helyére raktam, ezért a vödör eredeti tetejét rárakom, hogy az egész hűtő ne legyen savanyú szagú

2. Eddig nem ismertem ezt az egész dolgot, tavaly nyáron már hallottam róla. Most készítettem ilyet először, de azt mondják, mindegy mit, mikor raksz bele, hiszen amit ma beleraksz, és amíg nem "készül el", addig eszed a korábban belerakottat.

Bízom benne, hogy 3-4-5 nap alatt azért csak ehető lesz, amiket belerakok.

Fogalmam sincs.

2012. jún. 7. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!