Szükségem lenne bármilyen sós rágcsálnivaló receptjére, de bizonyos hozzávalóknak híján vagyok - tudnátok receptet ajánlani? (Lenn bővebben. )
Nincs itthon semmilyen tejtermék.
Ami van: liszt, tojás, zsír, só, sütőpor meg sokféle fűszer.
Egyelőre úgy állunk, hogy 1-2 hétig nem is nagyon lesz ennivaló (persze biztos akad majd valami, de jelen pillanatban nem tudom holnap után mi lesz) - egy kis kenyér ugyan van, de nincs mit rárakni és mivel a zsír sem sok és a tojásból is csak 3 darab van, inkább sütni kellene valami "többet", mintsem hogy egy személynek elegendő rántotta-vacsora, meg (megint) zsíros kenyér legyen...
De ha esetleg van más ötlet, azt is szívesen várom - majd körülnézek akad-e valami hozzávaló - van még egy kevés hagyma is például.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget, mert eddig minden recept, amit találtam igényel tejterméket.
2 tojás /1 a kenéshez/
25 dkg zsír
40 dkg. liszt
1 cs. sütőpor
só, bors ízlés szerint
A lisztet a sütőporral összekevered, hozzáadod a zsírt, a tojást, és összegyúrod. Ujjnyi vastagságúra nyújtod, és pogácsa szaggatóval kis pogácsákat szaggatsz belőle. Megkened a tetejét tojással, és előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöd.
Ha tudsz esetleg venni egy kis élesztőt,tudsz csinálni lángost,sok lesz belőle, és laktató.
Vagy ha van szóda,vagy tudsz venni egyet,akkor lehet belőle palacsinta is.
Nagyon köszönöm! Tudtam én, hogy kell, hogy tudjak valamit készíteni így is, de recepttel nyugodtabb vagyok, mintha magamtól kellett volna kotyvasztanom valamit.
Jó ötlet a lángos is, de szerintem kevés a zsír ahhoz, hogy süssek (és nemrég nyerset ehettem, mert nagyon beteg lettem tőle és azóta még rágondolnom is rosszul esik sajnos), de köszönöm ezt is!
Közben találtam olyan receptet, amibe bor kellene - mit tud a bor a vízzel ellentétben egy sütiben? Helyettesíthetném-e vízzel? Az instant élesztőt pedig sütőporral? ( [link]
Illetve egy másik, amiben pedig rum van - rumaromám épp van itthon... ( [link]
Ha jól látom, marad még egy tojásod a sütés után.
Főzz krumplit, törtd meg, liszttel, sóval, a tojással gyúrd össze.
Egy részéből formázz kis apró golyókat, főzz egy kis fokhagymás, rántott leves-alapot, a folyókat belefőzöd = gölödin-leves.
A többiből lehet egy evésre akár prézlis núdli, de ha marad zsírod, elnyújtod, kiszaggatod = krumplis lángos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!