Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Azt akarom kérdezni h 25före...

Azt akarom kérdezni h 25före paprikás krumpli (receptet?

Figyelt kérdés
Akik jártasak a konyhába azoktól kérdezem és aki normálisan hozzá tud szólni ! Ty ???
2012. febr. 3. 08:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, a paprikás krumpli alapreceptjét ismered. (Ha nem: feldarabolt hagymát olajban/zsirban világosra piritasz, rászórsz pirospaprkát, belekevered a feldarabolt kurmplit (meg esetleg kolbászt karikákra vágva, húsos szalonnát csikokban), összekevered, felöntöd annyi vizzel, amennyi éppen ellepi, ha kell megsózod és puhára fözöd. Ha szeretitek, akkkor lehet bele friss paprika´t, paradicsomot is tenni, vagy lecsót).

Személyenként 3-4 öklömnyi krumplit lehet számolni, ha marad, akkor másnap még lehet belöle krumplistésztát késziteni.

2012. febr. 3. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
És kb miböl mennyi kell ?
2012. febr. 3. 08:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Burgonyából kb 7 kg, 1/2 kg zsír, 7-8 fej hagyma, 2 szál füstölt kolbász, egy darabka füstölt szalonna, 4-4 zöldpaprika és paradicsom, 5-6 ek pirospaprika.
2012. febr. 3. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Burgonyából kb a dupláját kell venni, mert mostanában a kívül szép krumplik is rohadtak belül, tegnap a fele krumplit ki kellett dobnom amikor pucoltam a sült krumplihoz, pedig kívülről szép volt, tiszta , mosot burgonya.
2012. febr. 3. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Itt van egy alaprecept:


Paprikás krumpli


Hozzávalók: 4 személyre

1 kg krumpli,

20 dkg füstölt kolbász (el is maradhat),

egy nagyobb hagyma,

néhány kanál zsiradék (legjobb füstölt szalonna zsírja,

piros paprika, só;

egy fél zöldpaprika és egy kisebb paradicsom.


A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megpirítjuk. Beletesszük a meghámozott, hasábra vágott krumplit, felhevítjük, megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy a krumplit épp csak ellepje. Beletesszük a felkarikázott kolbászt, a paradicsomot, szükség szerint megsózzuk. Felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a krumpli megpuhul. Addigra a leve is szinte teljesen elfő; ha túlságosan is kevés lenne, menet közben apránként pótoljuk.


Ennek alapján át tudod számolni a mennyiségeket, inkább picivel többet vegyél, mint kevesebbet.

2012. febr. 3. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én kitálalás után teszek rá tejfölt és reszelt sajtot (mi így szeretjük) érdemes kipróbálni.
2012. febr. 3. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 doboszoli ***** válasza:
100%

Én a krumpli alá alaplevet főzök, vagyis a hagymát megsózva aranysárgára pirítom, majd a tűzről lehúzva rárakom a pirospaprikát, vigyázva a zsír hőfokára, hogy ne égjen meg.

Ezután belerakom a lecsót(nyáron zölden), és csontlével felöntöm. Addig főzöm (sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával fűszerezve) amíg a hagyma "eltűnik". Ekkor kerül rá a kockára vágott krumpli, mielőtt megpuhulna, hozzáadom a (lehetőleg) frissen füstölt kolbászt, és készre főzöm. Természetesen a csontét szükség szerint pótolom. A végén kissé túlfőzöm,"megkoptatom" a krumplit, ekkor olyan szaftja van, mint a pörköltnek.(na jó, majdnem). Friss kenyérrel, uborkasalátával, kovászos ubival, fejes salátával adom az éhezők elé.

Szerintem ennek is meg kell adni a módját.

2012. febr. 3. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 doboszoli ***** válasza:

A kérdezőnek:

Az Évajuli által leírt mennyiségekkel egyetértek.

2012. febr. 3. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!