Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sárgabarack lekvárt hogy...

Sárgabarack lekvárt hogy kell? A Dzsemfix is jó hozzá?

Figyelt kérdés
2009. júl. 1. 08:35
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
ÉN egyedül a sárgabarack lekvárt csinálom hagyományos módon, csak így tudom visszaidézni nagymamim lekvárját :) A sárgabarackokat kb öt percre lobogó vízbe dobom. Utána kiveszem, kicsit hagyom hűlni. Lehúzom a haját, és a magját kiveszem. Ledarálom, vagy nyomok neki botmixert. Egy kg masszához 50 deka cukrot teszek. Egy éjszakára megy a hűtőbe. Másnap elkezdem főzni, jó sokáig szoktam,, én a négy kg-t kb két és fél óráig főztem. Üveg, szalicil, száraz dunszt. Dzsemfixel is jó, csak akkor nem lehet sütibe rakni ,mert sütés közben állítólag olvad.
2009. júl. 1. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
teljesen jó a dzsemfix is. én a 3:1-t szoktam venni. fincsi lesz nagyon. fele gyümit töröm, felét negyedben teszem bele.
2009. júl. 1. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én is dzsemfixxel csinálom.3:1-hezzel.Nagyon finom így is.
2009. júl. 1. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!