Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy készül szerintetek a...

Hogy készül szerintetek a Kórházi tea és tejeskávé?

Figyelt kérdés
Férjem nagyon szereti,de szerencsére nem kell kórházba mennie:) Igy itthon szeretne ilyet "csinálni". De egyszerűen nem jövünk rá,hogy mi lehet a megoldás. Már a legolcsóbb (110 ft-os tescos teát is megpróbáltuk) kimondottan izlik nekem a fekete teájuk. A gyümisek meg a család többi tagjának,de izben nem sikerül eltalálnnk!Segitsetek! 2literes mennyiségben isszuk naponta a teát,szóval nagyüzemi tea fogyasztók vagyunk...Tejeskávéra szintén nem jövünk rá... Köszönöm ha válaszoltok!)
2012. máj. 24. 08:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem eddig, ami leginkább hasonlított ízre, az earl grey tea volt. Jó hígan, édesen, kevés citromlével. Bundás kenyér mellé a legjobb a menzás tea, mi is régóta kísérletezünk vele, de eddig ez volt az, ami leginkább hasonlított.

A kávé szerintem is cirkónia, bár hál'isten kórházit még nem kóstoltam, menzásat már elég sokszor. Anyu mindig cirkóniát iszik reggel. Egy bögrébe ujjnyi kávé és felönti tejjel, hogy tele legyen. Esetleg kevesebb kávét is lehet beletenni sok sok cukorral, így az is jó híg lesz. :) Vízzel nem hiszem, hogy iható lenne ez, bár nem kizárt, hogy kávéból is valami granulátumot használnak.

2012. máj. 24. 11:59
 12/15 anonim ***** válasza:
A tea granulátumból van, nem főzik csak felöntik forró vízzel, speciálisan konyháknak csomagolt nagy kiszerelésben kapják. A kávé meg valóban cikória, de a Maci kávé az valami borzalmas, már nem olyan mint régen, és más cikóriának mondott, amiket lehet a boltban kapni sem közelíti meg amiket gyerekként ittunk. Nem tudom hova lett a jófajta cikória, de ha valaki tud jót, írja már meg! :) A filteres teát esetleg próbáljátok citrompótlóval tuningolni, attól kicsit menzás, kórházas lesz.
2012. máj. 24. 12:28
 13/15 anonim ***** válasza:
az ovikban is olyan jó pótkávét tudnak főzni ...
2012. máj. 24. 18:12
 14/15 anonim ***** válasza:
11:59 az cikória, nem cirkónia :D utóbbi egy ásvány, ékszerek díszítésére használják.
2012. máj. 24. 18:19
 15/15 A kérdező kommentje:

Hu köszönöm ezt a sok választ!Ovis kávé:) Imádom!:)

Jó cikoria kávé:Inka!Probáld ki!Nagyon finom:)))

2012. máj. 24. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!