Kinai éttermekben kapható krumpli hogy készül?
ez nem a tipikus sült krumpli, szerintem
szerintem kétféleképpen készülhet:
1.meghámozni, és hosszúkásra vágni, aztán megfőzni(előfőzni) nem teljesen puhára, csak félkeményre. Ezután vagy forró olajban kisütni, de sokkal jobb ha egy tepsibe rakod, alá kevés olaj(így egészségesebb is) és lent a sütőben megsütöd, közben forgatod. ettől olyan ropogós lesz, és nagyon finom
2. van aki nem főzi elő csak simán berakja tepsübe(így is finom)
eszembe jutott még, hogy úgy is lehet, hogy héjában főzik meg a krumplit, utána megnyúzzák, és ismét kevés olajon, tepsüben sütik
Nézz körbe a kínai büfé környékén (pl. hátsó bejáratnál), ha látsz kóbor kutyát nézegető kínait, akkor ne egyél ott. Ha egy darab kutyát sem látsz a környéken, akkor se egyél ott, mert már mind odabent van feltálalva :-)))
Viccet félretéve. A kínai kajáldák is olyanok, mint a bármely más étterem, büfé, figyelni kell a higiéniás feltételeket, a külcsínt, és nem árt, ha olyanba mész, amit ismerősök, kritikusok ajánlanak. Koszos, utcai árusnál nem szabad enni!
Amúgy a legtöbb hazai kínai étterem magyarosan főzi a kínai ételeket. Jellemző a kínai kajáldákra világszerte, hogy alkalmazkodnak a helyi szájízhez a könnyebb értékesítés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!